Forumet - Magkatarr

Magkatarr

2256 1 19

Spana också in:


the_fat_one: man får bara gastrosopi en gång. så du behöver inte vara orolig. har du fått ont av nån medicin du ätit?
På riktigt? Då kanske jag ska ta och pallra mig dit då när jag är hemma i Sverige igen. Nä, eller inte fått mer ont än vad jag redan haft. Tycker inte någon medicin har förändrat något alls egentligen. Tänk om jag gått med det här så länge att det blivit ett magsår? Det kan väl hända? Eller? brb googlar och skrämmer upp mig själv

Han sa så iaf (min doktor). Har iaf exakt samma, käkat typ 6 mediciner men det hjälpte inte. Och sista medicinen jag tog fick jag ont i nacke, bröst, hjärta, hals, arm samtidigt, strömmande känsla. Det sjuka är att jag ska käka det igen. Men jag har inte fått Gastroskopi. Gjorde det ont? 


elverpigen: provade omeprazol, det hände INGENTING. inget alls. det enda som på riktigt hjälpt mig är att typ meditera och träna på att hantera stress. och att äta "ren" mat och typ använda bakterieberikad yoghurt som "plåster".
Ska också försöka bli bättre på att hantera stress. Även om min vardag inte är särskilt stressig så är jag lite för bra på att oroa mig för saker och ting. Har dessutom skapat en ond spiral genom att ständigt oroa mig för att jag har ont i magen, vilket bara gör att jag får ännu ondare. Känner du av magkatarr när du dricker alkohol eller är det mest stress som utlöser din?

the_fat_one: Han sa så iaf (min doktor). Har iaf exakt samma, käkat typ 6 mediciner men det hjälpte inte. Och sista medicinen jag tog fick jag ont i nacke, bröst, hjärta, hals, arm samtidigt, strömmande känsla. Det sjuka är att jag ska käka det igen. Men jag har inte fått Gastroskopi. Gjorde det ont? 
Finns det inget annat alternativ om den medicinen påverkar dig så? Låter konstigt att du ska behöva äta den igen. Tycker gastroskopin var fruktansvärd, men en (klen) tröst var väl att det var över ganska fort.

Han påstår att smärtan är "bevis" på att det hjälper. Ja, jag fattar att den var hemsk. Slang i halsen, klökningar etc. Men fick du ont av det? Hur kändes det efteråt? Fick du bedövning? För om inte min medicin hjälper kommer jag förmodligen få en Gastroskopi. Läskigt :P


terrormat:
Ska också försöka bli bättre på att hantera stress. Även om min vardag inte är särskilt stressig så är jag lite för bra på att oroa mig för saker och ting. Har dessutom skapat en ond spiral genom att ständigt oroa mig för att jag har ont i magen, vilket bara gör att jag får ännu ondare. Känner du av magkatarr när du dricker alkohol eller är det mest stress som utlöser din?
är nog mest stress. stress och dåliga matvanor. har lätt för att inte äta alls utan bara dricka latte, tog en sådan dag igen för nån vecka sen, PANG så har jag haft magknip och ont och illamående sedan dess. tycker inte alkohol i sig påverkar så jättemkt, men dricker ju mest grejer med kolsyra i (cider/läsk) och det irriterar magen.

the_fat_one: Han påstår att smärtan är "bevis" på att det hjälper. Ja, jag fattar att den var hemsk. Slang i halsen, klökningar etc. Men fick du ont av det? Hur kändes det efteråt? Fick du bedövning? För om inte min medicin hjälper kommer jag förmodligen få en Gastroskopi. Läskigt :P
Om jag hade varit du hade jag nog gått till en annan doktor... Men vad vet jag? Jag har för mig att jag fick både lugnande och bedövning men tyckte ändå att det gjorde ont, men så spände jag mig också ganska mycket. Läkaren blev märkbart irriterad på mig och jag upplevde att han till slut mest hetsade igenom det för att få det överstökat, så det lär ju vara lättare om man har att göra med en tålmodig doktor. Minns dock inte att jag kände något efteråt.

terrormat:
Har käkat lite olika mediciner men märkte inte så stor skillnad. Kanske borde gå tillbaka till doktorn men vill egentligen inte, för senast fick jag en kamera nedkörd i halsen :(

Ska prova! Behöver något annat än skorpor nu.

Jag har haft perioder när jag har haft jätteont i magen (o en sån period är just nu :( ). jag fick gå till en doktor som klämmde och kände på magen. Det kittlades och gjorde jätteont. Men de kom inte fram till mkt. Vet inte om det är magkatarr, men är ganska stressad, så det har väl någonting med det att göra.

Kanske stress?