Forumet - Mål med livet, att bli väldigt bra på någonting.

Mål med livet, att bli väldigt bra på någonting.

713 1 32
De här frågan "Vad är meningen med livet?" Är väldigt knepig, och jag vet att de här forumet inte har den högsta åldern, men tänkte ändå pröva. Själv är jag 17år. Tänkte bli väldigt bra på att rita. Men mitt tålamod och bristande talang gör att jag inte har de som krävs.

Har dessutom tränat en hel del styrkelyft sen jag kom in i tonåren. Men har tappat sugen och börjar tänka varför jag lägger ner så mycket tid på, de när jag ändå inte får så mycket ut av de utom att bli stark.

känns så himla meningslöst att göre en tråd då google inte har gett mig nå bra svar hittils.

Men hoppas på något bra råd av er ung-medlemmar.
Lev livet till MAX! Jobba hårt! Träna mycket och hårt! Tjäna mycket pengar så du får mycket möjligheter! Res mycket och skaffade dig ett jobb som gör att du ser mycket av världen! Ha mycket sex, men tröttna inte på det. Skaffa en familj när du känner att du har hittat rätt plats att bo på i världen och uppfostra då dina barn till att bli något stort eller göra exakt som du har gjort. Skapa bra förutsättningar för dem! Gå i graven med att känna att du gjorde det du har kunnat här i livet och är extremt nöjd med det.

Livet är en lek, fest, whatever... Du har fått en gåva. Ett liv. Ta vara på den! Sola dig i glansen! Du är en utav dem få utvalda! [cool][party][party]

Spana också in:

apriliamx50:

Lev livet till MAX!


Tack för mycket bra förslag! Ska ha dina förslag i bakhuvudet. Men jag vill väldigt bra på något kanske en sport, så bra så att man blir känd på internet i tidningar och sånt.

Men i detta nu vet jag inte vad jag ska göra. De är bra förslag de där med att skaffa barn, skaffa en så bra miljö och förutsättningar för dem som möjligt.

Ska jobba som betongarbetare efter skolan, men de är ju ett antal år till dess dock.

Jag vill gå i graven när jag har gjort något som inte många kan uppnå. :)
IIII:

Ska jobba som betongarbetare efter skolan, men de är ju ett antal år till dess dock.


Absolut! Se till att inte binda upp dig för mycket bara! Du MÅSTE ha kul i livet!

Det får inte bli för enformigt! Se INTE till att skaffa dig en 8 timmars arbetsdag, bo i en liten etta med ca 1 minut till bussen, leva på makaroner och falukorv två dagar i veckan, börja nätdejta vad ca 35 när du redan är tillräckligt avdankad och trött på livet för att egentligen bry dig om vad som händer med ditt liv. Se till att skaffa stimulans!

Du får såklart skaffa dig ett jobb som betongarbetare! Men festa, ha kul, mycket vänner och annat arbete är också mycket viktigt! Kanske skaffa dig ett extrajobb på ett gym en gång i veckan? Du var ganska vältränad förstår jag?

Bygg ett hus! När du börjar bli ganska så medelålders ser du till att bygga ett eget hus! Det är ett projekt som du kommer få njuta utav hela livet!

Se till att byta jobb då och då! Bind inte upp dig på samma ställe med samma idiot till arbetsgivare hela tiden! Kanske starta eget? Starta en egen entreprenad firma som du sedan utvecklar till ett stort imperium? Möjligheterna är många!

Och jag personligen tycker synd om de människor som inte tycker som jag... De människor som bor i en lite håla i Sverige och inte ser världen som den vackra plats den är. Det ända dem ser är Uppesittarkväll med Lotta dan före jul, de vanliga fredagsmiddagarna med ett glas vin och tacos efter en (enligt dem) lång och normal arbetsvecka. Korpen laget som man startade med några gubbar på jobbet med match varje lördag.

Ett hamsterhjul! Hoppa ur det och gör något utav livet! Se dig omkring och gör saker du tycker är roligt! Gift dig med den du älskar och se till att denna förstår att du älskar honom/henne! Jag är så trött på par som är gifta, levt med varandra i 20 år som inte äns kramar varandra längre för att allt har svalnat!

Lev varje dag som att det var den sista! Men inte på styva linan! Dö inte.

Och gör något gott utav livet! [love]
apriliamx50:

Jobba hårt!


apriliamx50:

Tjäna mycket pengar


Med den där inställningen kommer ditt liv bli en besvikelse.

apriliamx50:

Det är ett projekt som du kommer få njuta utav hela livet!


Min fader har gjort detta, så han kan nog ses som en expert i ämnet om man jämför med dig, och tro mig det sista han skulle känna sig lycklig över här i världen är nog att han har byggt ett eget hus. Om man ska försöka bli lycklig av det materiella så hamnar man i det hamsterhjulet du pratade om...
apriliamx50:

Och jag personligen tycker synd om de människor som inte tycker som jag...


Jag tycker synd om människor som tycker som dig.
Dan_the_ironman:

Min fader har gjort detta, så han kan nog ses som en expert i ämnet om man jämför med dig, och tro mig det sista han skulle känna sig lycklig över här i världen är nog att han har byggt ett eget hus.


Inte nödvändigtvis! Min familj har byggt ett hus. Vi började med att köpa en tomt som vi ville ha, noga utvalt (tro mig), ritade sedan på hur huset skulle se ut i ca 1 års tid, för att sedan börja gräva ut för grunden. Jag var med och reste huset ända sedan grunden var lagd. Jag var med på allt! Från ca 11 års ålder. Jag handlangade min far och morfar när dem murade, var med och drog el tillsammans med dem, var med på brädgården och handlade virke om vi behövde det osv... Jag var med på i princip allt som min pappa gjorde själv (vilket var mycket) och det är jag väldigt glad för! Min mamma skötte ekonomin kring det hela och såg till att allt gick runt. Både vårt nuvarande hus och det dåvarande som vi bodde i då. Jag hjälper fortfarande till så fort det behövs här hemma. Och håller ibland i små egna projekt här hemma.

Så säg inte att han är en "expert" på detta jämfört med mig. För jag har mer erfarenhet än du tror! Dock tror jag säkert att han vet mer än mig men han måste absolut inte vara en expert jämfört med mig! Jag vet mycket väl om alla motgångar som finns! Min pappa bröt även han ihop när det var som stressigast. (Vi hade flera företag och hantverkare hemma hos oss samtidigt som var beroende utav varandras arbeten och pappa höll ansvar för allt förstås)

Och detta är inget materiellt ting som vi är lyckliga över här hemma. Det är en möjlighet! Och en förutsättning! Mina föräldrar valde att bygga hus istället för att köpa ett färdigt för att kunna skapa alla möjligheter dem ville att vi barn skulle få. (Inga dyra student lån, öppna fria ytor, osv...) Det finns ju en anledning till varför dem drog in vatten och avlopp i klädkammaren precis utanför mitt rum. För att man någon gång i framtiden när jag börjar studera och vill ha mer egen-tid kunna ha ett eget kök att laga mat i. Samma sak med att vi har en ytterdörr precis utanför mitt rum också!

Dan_the_ironman:

Jag tycker synd om människor som tycker som dig.


Motivering till detta? Varför det?
apriliamx50:

Och detta är inget materiellt ting som vi är lyckliga över här hemma.


Nehe och vad är det då? Jag tror du hade varit lika lycklig i ett gammalt hus som ni hade köpt som det var. Att bygga saker är bara att lura sig själv att saker och ting kommer bli annorlunda efteråt.

Om man har som mål i livet att bygga sig ett eget hus och bli rik kommer man missa det som faktiskt är livet.


apriliamx50:

Motivering till detta? Varför det?


För att om man ska värdesätta att vara rik och att fixa sig ett flottigt boende man byggt själv kommer man som sagt gå miste om allt annat.

Om man strävar efter att bli rik måste man jobba en jävla massa, det du säger är bara väldigt medelklassnaivt.
Dan_the_ironman:

Nehe och vad är det då? Jag tror du hade varit lika lycklig i ett gammalt hus som ni hade köpt som det var. Att bygga saker är bara att lura sig själv att saker och ting kommer bli annorlunda efteråt.


Oj... där tappade du verkligen hela principen som jag precis berättade om!

Låt mig citera mig själv:

apriliamx50:

Det är en möjlighet! Och en förutsättning! Mina föräldrar valde att bygga hus istället för att köpa ett färdigt för att kunna skapa alla möjligheter dem ville att vi barn skulle få.


I detta fall verkar det som att mina föräldrar har valt oss barn i första hand. Fast det är rätt så förståeligt. De har gjort allt de vill i livet. Pappa byggde en båt vid 13 års ålder, hade moppe som han körde och trimmade, åkte motorcykel, rev och renoverade en folkabuss vid 17-18 års ålder, drog till Saudiarabien efter gymnasiet och jobbade. Inget han kanske uppskattade så jättemycket men det insåg han efteråt.

Min mamma var en normal svensson som festade mycket och hade stor vänskapskrets i ung ålder. Hon levde gott med sitt liv och valde att läsa en form av vård och omsorg på gymnasiet. Även hon är nöjd med sin uppväxt.

Nu valde dem att satsa på familjen och ge oss, deras barn det bästa (möjliga) och ge oss en bra uppväxt. Då valde dem att bygga ett hus som vi kan växa upp i. Ett hus som är precis som dem har velat. Där dem har fått bestämma hur ALLT ska vara själva (förutom sådant kommunen inte tillåter när det gäller bygglov förstås).

Nu känns det säkert som att jag skryter mycket om mina föräldrar men det är det bästa referens jag har.

Dan_the_ironman:

För att om man ska värdesätta att vara rik och att fixa sig ett flottigt boende man byggt själv kommer man som sagt gå miste om allt annat.


Jag värdesätter inte att vara rik. Jag säger bara att pengar ger möjligheter att göra det du vill. Inget annat.

Dan_the_ironman:

Om man strävar efter att bli rik måste man jobba en jävla massa, det du säger är bara väldigt medelklassnaivt.


Så kan det mycket väl vara! Det gäller att hitta en balans! Alltifrån ett jobb som man trivs med, arbetstimmar, lön, fritid, familjetid osv...
apriliamx50:

Där dem har fått bestämma hur ALLT ska vara själva (förutom sådant kommunen inte tillåter när det gäller bygglov förstås).


Och du tror att miljön är mer givande än den emotionella biten? Ärligt talat tror jag inte din uppväxt blir bättre för att du har ett handfat nära ditt rum.

apriliamx50:

Jag värdesätter inte att vara rik. Jag säger bara att pengar ger möjligheter att göra det du vill. Inget annat.


Du skrev ju att han skulle satsa på det, men blir man rik så lägger man ner mycket tid, och frågan är då om de mål man strävar efter tar eller berikar.
Dan_the_ironman:

Och du tror att miljön är mer givande än den emotionella biten? Ärligt talat tror jag inte din uppväxt blir bättre för att du har ett handfat nära ditt rum.


Nej det har jag inte påstått heller. Inte i huvudsak!

Miljön tillsammans med allt emotionella är en del av din uppväxt och mycket av det avgör hur du utvecklas som individ.

Ännu en gång citerar jag mig själv...

apriliamx50:

(Inga dyra student lån, öppna fria ytor, osv...) Det finns ju en anledning till varför dem drog in vatten och avlopp i klädkammaren precis utanför mitt rum. För att man någon gång i framtiden när jag börjar studera och vill ha mer egen-tid kunna ha ett eget kök att laga mat i.


Detta med ett eget kök tycker jag egentligen bara är bra. Det ger mig en slags möjlighet att känna att jag har något eget utan att betala hutlösa summor med pengar för det. En förutsättning som mina föräldrar har gett mig. Och som jag är mycket tacksam för! I slutändan tror jag nog att jag kommer bli smått lyckligare av detta. Det avgör förstås inte hela mitt liv men jag hoppas att du förstår principen!


Dan_the_ironman:

Du skrev ju att han skulle satsa på det, men blir man rik så lägger man ner mycket tid, och frågan är då om de mål man strävar efter tar eller berikar.


Ska jag köra ett till citat eller?

apriliamx50:

Lev livet till MAX! Jobba hårt! Träna mycket och hårt! Tjäna mycket pengar så du får mycket möjligheter!


Att tjäna mycket pengar och att vara rik är två helt olika saker. Att ha ett välbetalt jobb och utnyttja varje månadslön så mycket som det bara går eller att spara, lägga undan och bygga ett stort pengaberg genom att leva så budget det bara går och tjäna sinnesjuka summor mot vad du egentligen behöver med din livsstil.

Jag säger inte att han ska bli rik. Jag säger att han ska skapa sig möjligheter. Det gör man nödvändigtvis inte genom att gå i god för flera miljoner kronor. Det gör man genom att kunna göra det man vill och fortfarande inte dö av svält för att inte kunna göra det man vill.

Lika bra att fråga... Är du buddhist? Isf så är det ingen idé att prata om detta. [no-no]
apriliamx50:

Ska jag köra ett till citat eller?


apriliamx50:

Jobba hårt!


....................................................

apriliamx50:

Lika bra att fråga... Är du buddhist? Isf så är det ingen idé att prata om detta.


[tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard][tard]Nej, men däremot så vet jag vad folk brukar trilla dit på, vad som brukar splittra familjer och vad folk brukar ångra på ålderns höst, och tro mig, det är inte att de inte byggt ett eget hus eller att de inte jobbat hårt nog.

Den lyckan man får av att "kunna göra vad man vill" är inte större än en person som får tar vara på sin tid och sin familj och vänner istället för att jobba arslet av sig.

Det finns en undersökning som gjorde på lottovinnare som vunnit flera miljarder och de som blivit av med ett ben etc.

Skillnaden på lyckan hade inte ändrats, de hade varken blivit lyckligare eller olyckligare efteråt, ändå skulle ingen välja att skada sig framför att vinna en miljard på lottot.
Dan_the_ironman:

....................................................


Återigen... Att vara en trogen arbetare och jobba hårt är inte att hela tiden sträva efter att bli ekonomiskt oberoende!


Dan_the_ironman:

Skillnaden på lyckan hade inte ändrats, de hade varken blivit lyckligare eller olyckligare efteråt, ändå skulle ingen välja att skada sig framför att vinna en miljard på lottot.


Haha! Du måste vara buddhist! [crazy]

Det du står och argumenterar för är att man inte ska sträva efter lycka på någon nivå alls! Man ska leva i nuet och ta dagen som den kommer. Det man har njuter man av ett litet tag men ingenting kommer att vara för evigt. Man ska inte sträva efter lycka, för det finns ändå när man inte har något att längta efter [smile]

Jaaa..... Jag hade prov på detta idag på SOn [badgrin]
apriliamx50:

Att vara en trogen arbetare och jobba hårt


Är detta något man ska sträva efter menar du?

apriliamx50:

Haha! Du måste vara buddhist!


[tard]

apriliamx50:

Det du står och argumenterar för är att man inte ska sträva efter lycka på någon nivå alls!


Jag säger bara att du är för matrialistisk.