Forumet - Male liberation?

Male liberation?

496 0 60
Efter att ha sett threaden om "Elak om jag behåller barnet", har jag märkt hur många killar som står upp mot myten att vi män har allt ansvar för barnets tillkomst och att vi ska ta hand om mamman och barnet etc "för att det är vårat ansvar".

Ansvaret och friheterna borde ligga lika tungt på båda föräldrarna, kvinnan kan välja om hon vill behålla barnet, då borde mannen kunna välja om han vill ta hand om det, ändå är det få killar som faktiskt ser det orättvisa i att vi inte kan göra ett piss om tjejen vill behålla barnet medans vi inte vill ha det.

Vad tycker ni? Diskutera!
Greger_EFG:

vi inte kan göra ett piss om tjejen vill behålla barnet


Man kan ju göra diverse olagliga saker för att döda fostret. [cool]

Greger_EFG:

Vad tycker ni? Diskutera!


Allt är fail eftersom att mannen inte har rätt att bestämma något och sen när det kommer till vårdnadstvist är det oftast kvinnan som får behålla barnet.
DeathOrGlory:

llt är fail eftersom att mannen inte har rätt att bestämma något och sen när det kommer till vårdnadstvist är det oftast kvinnan som får behålla barnet.


Aa, va ju nån alkoholiserad brud som fick behålla barnet fastän farsan hade jobb o va stabil i ett fall.

Dom tyckte att mamman va viktigare för barnet typ ><

DeathOrGlory:

Man kan ju göra diverse olagliga saker för att döda fostret. [cool]


FALCON, PUNCH!

Spana också in:

Kan se vissa poänger med att betala underhåll, i en del fall. Om man gemensamt bestämt att man vill ha ett barn och planerat för det utifrån gemensam ekonomi och någon utav föräldrarna (oavsett kön) bestämmer sig för att strunta i det hela några månader efter att ungen föds så kan det bli rätt jobbigt för föräldern som förväntas ta hand om barnet. Känns dock lite orimligt att det i så fall ska vara tills barnet blir myndigt. Om den ena parten (rimligtvis fadern) däremot konstaterat redan från början att denne inte vill ha barnet så är det väl upp till personen som faktiskt väljer att skaffa det ändå att försörja det.

Samt, egentligen så känns det rimligt att båda föräldrarna får avgöra om de vill skaffa barnet och sedan stå för försörjningen utav det på egen hand om den andra parten inte tycker att det är en bra idé. Dock är det lite svårt att komma förbi faktumet att det är modern som är gravid.
Greger_EFG:

Ansvaret och friheterna borde ligga lika tungt på båda föräldrarna


True, håller absolut med.

mediakatt:

Dock är det lite svårt att komma förbi faktumet att det är modern som är gravid.


Sant det med.
Ah, sånt här är så svååårt. Och det handlar såklart också om det är bådasansvar för att det inte händer, alltså ett barn blir till och att det ska behöva gå så långt till det här problemet med abort osv.
Om man inte skyddar sig får man faktiskt skylla sig själv om man blir farsa, barnet ska inte behöva lida för att den ena föräldern inte känner för att ta hand om det. Eller om man t.ex. får ett barn ihop och sen skiljer föräldrarna sig, då ska det inte gå att bara smita utan sitt ansvar gentemot barnet.

Mina föräldrar skiljde sig när jag var tre och min farsa har aldrig betalt underhåll till min morsa även fast det var hon som hade vårdnaden och betalade allt, vi får istället en tusenlapp extra i bidrag från staten varje månad vilket inte är i närheten av vad han skulle ha betalat om ansvaret varit gemensamt. Min morsas ekonomi är enormt överbelastad p.g.a. att hon ska ha råd att försörja både mig och min syster på en sjuksköterskelön och jag betalar allt inklusive min mat själv med mitt studiebidrag för att vi ska klara oss. Hade min farsa tagit sitt ansvar och försörjt sina barn han med så hade vi inte haft det såhär.

Nu var det ju inte riktigt samma sak som om man redan innan säger att man inte tänker ta sitt ansvar, men ni förstår nog poängen. Sätter man ett barn till jorden så ska man fan ta sitt ansvar oavsett anledning, är man för dum i huvudet för att använda skydd får man ta konsekvenserna av det. Barnet är oskyldigt och ska inte drabbas av föräldrarnas idioti.
God Konsument:

Sätter man ett barn till jorden så ska man fan ta sitt ansvar oavsett anledning, är man för dum i huvudet för att använda skydd får man ta konsekvenserna av det.


Nu handlar ju tråden om tjejen vill behålla barnet o inte gör abort.

Kan skriva ut det om fler inte förstår den generella meningen.
God Konsument:

Barnet är oskyldigt och ska inte drabbas av föräldrarnas idioti.


Borde idioter ens få ha barn? ABORT!
mediakatt:

n så känns det rimligt att båda föräldrarna får avgöra om de vill skaffa barnet och sedan stå för försörjningen utav det på egen hand om den andra parten inte tycker att det är en bra idé. Dock är det lite svårt att komma förbi faktumet att det är modern som är gravid.


Givetvis, men att hon samtidigt kan säga "nej jag vill inte göra abort, jag vill bära på barnet i 9 månader istället, sen måste du ta hand om det ytterligare 18 oavsett vad du vill"

Nog för att jag tvivlar på att en tjej skulle punktera kondomen, MEN jag är ganska säker på att flera tjejer SÄKERT slarvat med p-pillrena med en baktanke.
Greger_EFG:

Givetvis, men att hon samtidigt kan säga "nej jag vill inte göra abort, jag vill bära på barnet i 9 månader istället, sen måste du ta hand om det ytterligare 18 oavsett vad du vill"


Jo, precis. Det är lite det jag försökte få fram, i sådana fall så är underhållsskyldighet inget vidare.

Greger_EFG:

Nog för att jag tvivlar på att en tjej skulle punktera kondomen, MEN jag är ganska säker på att flera tjejer SÄKERT slarvat med p-pillrena med en baktanke.


Mycket möjligt. Det blir ju en lite annan utgångspunkt i diskussion om att skaffa barn om hon redan är gravid. Så jo, det finns säker gott om tjejer som "råkar" blir gravida medvetet.
God Konsument:

är man för dum i huvudet för att använda skydd får man ta konsekvenserna av det.


Okej, scenario. Du har en flickvän. Hon har nämnt att hon vill ha barn, du vill inte det. Efter diskussion om saken så har ni kommit överrens om att det inte är aktuellt att skaffa några barn och hon äter p-piller. Litar du inte på att hon verkligen gör det också?
Problem som dessa skulle lätt kunna undvikas om båda tog ansvar och skyddade sig. Om man inte vill ha barn så får man setill att skydda sig. Skulle det bli barn så tycker jag att båda ska ta ansvar för kan man knulla måste man kunna ta konsekvenserna av det. Lätt för mig att säga, men som sagt. Blir det en unge får man ta sitt ansvar om det är så att ungen behålls.