Forumet - Malmö 26

Malmö 26

4768 0 321
Malmö26 syftar på de 26 strejkvakter som greps då de höll en strejkkedja på Lilla Torg 1 december 2006. De 26 åtalas nu vid Malmö tingsrätt för en laglig facklig stridsåtgärd. Åtalet är en strategi för att krympa handlingsutrymmet som kämpande fackföreningar och radikala arbetarkollektiv har.

Vi vill med kampanjen visa att vi kan slå tillbaka attacken och inte acceptera att våra rättigheter beskärs! Arbetarrörelsens historia har varit och är fortfarande en ständig kamp för rättigheter och därefter en ständig kamp för att upprätthålla dessa. Att gemensamt kunna kämpa mot dåliga arbetsförhållanden eller förhandla om löner, är inget vi fått gratis. Arbetare har strejkat,demonstrerat och blockrerat för att få de rättigheter vi har idag.

Den lag som förbjöd "förhindrande av strejkbryteri" under arbetskonflikter avskaffades 1938 och vi fick därmed rätt attutföra blockader. Att åtala personer som deltagiti en sådan stridsåtgärd nu, 70 år senare, måste bero på en vilja att ta ifrån oss vår rätt. Vad mer vill politikerna återinföra från trettiotalet? Vilka andra rättigheter för arbetarklassen vill dom mala sönder?

Hemsida:
http://www.malmo26.sac.se

Film 1:Film 2:Du kan stödja insamlingen genom att sätta in bidrag på plusgiro:
80 99 23-6, så går pengarna oavkortat till kampanjen.

Heder och solidaritet åt de 26 åtalade hjältarna!
KarlMarx:

Du kan stödja insamlingen genom att sätta in bidrag på plusgiro:
80 99 23-6, så går pengarna oavkortat till kampanjen.


§5. Det är inte tillåtet för vare sig privatpersoner eller företag att annonsera eller göra reklam för vare sig föremål, tjänster eller kontakter på sajten, vare sig i forumet, i bloggen, i chatten eller liknande. Vid sådan förseelse kan Ungdomar.se att yrka på skadestånd.

Spana också in:

Kom att tänka på att sossesvineriet LO var på besök i företaget för ett tag sedan. Då fick man höra på nästan lika mycket socialistisk propaganda som här. Vilken tur att de flesta av oss är höger på företaget. De fick gå med svansen mellan benen. Jag hoppas att Arbetsrättslagen kan bli starkare, så man snart inte ska behöva dessa maffiaorganisationer till fackförbund längre.

Kan du förresten sluta upp med att rakt av kopiera text och lägga upp det som att du själv har någon som helst koll på vad det handlar om?
Du själv ser ju alltid bara en sida av konflikter.
DeathOrGlory:

Precis men det verkar inte gå så bra med fredliga protester längre. Kolla bara på hur det gick för sjuksköterskerna, det var ett skämt.


Japp det var det, de har ett alldeles för mesigt fackförbund. Vi borde alla lära av Frankrike och deras brandmän t.ex. Fast SAC försöker ju iaf mer än de andra facken i Sverige.
Image
Image
Image
Image
Göteborg: Stödkampanj för Malmö26
http://motkraft.net/nyheter/3165

Image

Jag mår illa när mina skattepengar finansierar misshandel på mina kamrater, poliser är sådant avskum.

Malmö 26, ni är hjältar! Ni gjorde vad alla sanna kamrater skulle göra, ni gjorde den plikt som så många andra försakat.

För ganska exakt 100 år sedan så gjorde tre andra hjältar sin plikt för sin klass och dömdes till livstids straffarbete resp. döden. Men tack vare en solidaritetskampanj helt utan motstycke i svensk historia, en kampanj som involverade hundratusentals och som fick hela Härnösand - tiotusen människor att tåga mot fängelset i ett fritagningsförsök. Kampanjen var lyckad och hjältarna frigavs.

Minns och inspireras!

jahdread:

En av de inblandade i konflikten har blivit utvisad.
http://www.yelah.net/news/20080613175246


Fel konflikt...