Forumet - Mamma för smal?

Mamma för smal?

595 0 15
Hejsan, jag har en liten fundering bara.

Min mamma är otroligt smal. Det är bara på senaste tiden som jag har insett det, eftersom man blir så van av att se henne och tycker att det är helt normalt. Hon har ju alltid varit väldigt smal och det ligger i släkten att alla är det.

Hon är cirka 180 cm lång och väger cirka 49 kilo. Jag tror inte att hon har några ätproblem egentligen, men hon äter bara väldigt lite, det är som att hon inte behöver mer mat. Dock var det väl för cirka ett år sen som hon kom under 50-strecket och hon började dricka energidrycker och sånt för att gå upp, men nu verkar hon stanna därunder ändå, och har nästan gått ner till 48.

Jag bara funderar på ifall det kan vara farligt på något sätt att vara så smal, speciellt när man är såpass lång? Lågt blodtryck är väl ett faktum, men lite mer långsiktigt? Hon verkar ju egentligen inte må dåligt av det, men... Vill bara kolla om någon har erfarenhet i ämnet.

Spana också in:

Finns en MASSA hälsorisker att ha en sådan låg vikt, testa och räkna ut hennes bmi så lär du tänka om att allt är okej. Vare sig hon har valt att hålla denna låga vikten eller det beror på något fel i kroppen är det slitsamt för kroppen att fungera under en längre tid utan tillräckligt med näring.

Kanske dags att ha ett allvarligt prat med henne?