Forumet - mamma lär mig men jag fattar inget!

mamma lär mig men jag fattar inget!

792 0 8
Hej! Jag är 12 år och har lite problem.
Mamma försöker lära mig jättemycket om musik, rytmer och så. (ibland fysik och biologi också)!
Men hon pratar jättemycket och visar massor om vad rytmer å så är. Men jag fattar fortfarande inte. Det bara kommer inte in i min hjärna och jag kan inte tänka klart. Det är inte att mamma är dålig på att undervisa, hon är grym på det men det känns som att det är jag som är problemet. Mamma blir arg på mig när jag inte fattar något. Vad ska jag göra? Har ni några tankar om detta?

Anton999: Kanske din mamma vill lite för mycket med dej och du har inte intresset ännu. Säg åt henne att vänta något år el att hon får ta med dej någonstan för att visa dej så att polleten trillar in typ på koncert el liknande. Problem med föräldrar som vill att deras ungar ska bli deras spegelbild.
Jag är intresserad av musik, jag går till och med på musik skola! Kanske bara att jag tycker att det liknar skolan när hon lär mig under ett lov
Vill du hålla på med musiken måste du o din mor fundera ut vart skon klämmer. Försöker hon visa dej musik som är för avancerad, är det fel musikstil för dej, har du andra bekymmer som upptar dina tankar och du klarar inte focusera. Du ska veta att du har åldern inne för puberteten med galloperande hormoner ochbara det ger rena virvelstormen i din kropp o knopp. Kanske ta en 6mån paus med musiken för att komma på benen igen o finna mer musiksug?

Spana också in:


Anton999: Vill du hålla på med musiken måste du o din mor fundera ut vart skon klämmer. Försöker hon visa dej musik som är för avancerad, är det fel musikstil för dej, har du andra bekymmer som upptar dina tankar och du klarar inte focusera. Du ska veta att du har åldern inne för puberteten med galloperande hormoner ochbara det ger rena virvelstormen i din kropp o knopp. Kanske ta en 6mån paus med musiken för att komma på benen igen o finna mer musiksug?
nää, inte så svårt. Och jag kan inte hoppa över skolan, jag går ju på musikskola också så det blir svårt att hoppa över musiken ju...
Tycker du ska då snacka allvar med din mamma el pappa om att du verkligen vill syssla med musiken med att det klickar inte för dej så att morsan tänker om hur hon lär ut. 
En lärare måste nämligen sänka sg ner till elevens kunskapsnivå  och sen ifrån den nivån lyfta dej uppåt i svårighetsgrad. 
Din morsa kan vara världsmästare i musik men det är värdelöst om hon inte sen kan förmedla det till dej på rätt sätt.
Ta och visa henne den här chatten om din frustration så kanske hon börjar fatta bättre istället för att ge dej skulden genom att bli arg.