Forumet - Mamma ljuger

Mamma ljuger

2817 0 3
Min mamma ljuger om grejer för att få mig att ha dåligt samvete. "Jag sa ju att du fick lov att göra det här om du skulle göra det där" när hon inte ens visste att jag gjorde det, hon var inte ens hemma, hon ljuger om att vi har kommit överens om något och jag vet inte varför.
Hon lever också på gamla meriter och kan säga att jag inte får ha kompisar över på tjejkväll för det blir aldrig städat efteråt utan det får hon göra när det hände en gång för flera år sedan eller när det egentligen är min syster som det blir så med så säger hon ändå att jag inte får för hon vet att det inte alls är som jag säger och att det visst alltid slutar med att det är hon som får städa upp allt efter oss.

Vad ska jag göra för att få henne att sluta??

Kommentarer (25)

 1. Testa kortare meningar. 

 2. Asså... Du behöver inte kommentera om du bara ska skriva så. Gör nån nytta istället.

 3. Du borde lyssna på mig, vid sådär långa meningar tappar du bort flera utav läsarna. :(  

 4. S30n har faktiskt rätt, ingen pallar läsa en sådan text.

 5. Spelar ingen roll, har kompisar som läser ändå. Och jag skriver mest för att det känns bättre efteråt när jag vet att om någon bryr sig så läser de och försöker hjälpa iaf. Det är ju ingen svenska uppsats direkt.

 6. Eller jag gjorde faktiskt det, men har inget vettigare svar än att du bör prata med din mamma om det och inte med oss.

 7. Ah, förstår att du tycker det är jobbigt, fint att du har vänner som lyssnar i alla fall.

 8. Ja men jag vet ju inte vad jag ska säga till henne. Hon blir ju alltid sur och försvarar sig på alla möjliga vis. Vill bara ha tips för hur jag ska börja samtalet typ eller om det finns någon annan lösning.

 9. Sätt dig ned med henne och säg att du vill prata om någonting som tynger dig, bli inte arg/få utbrott om hon börjar att försvara sig på det där viset igen. Var kolugn, säg att du förstår varför hon känner som hon gör men att du skulle uppskatta om du fick motbevisa henne genom att ha en tjejkväll hemma, säg att du kan göra någonting extra för henne (ex. laga henne en god middag och mysa bara ni två) någon annan kväll om hon går med på det.

 10. Borde nog funka, om hon inte förnekar helt. Jag har ju bevisat flera gånger när jag haft tjejkväll att jag städar och diskar men hon verkar inte komma ihåg eller nåt... Tack för förslaget iaf, hoppas det funkar. :)

 11. Jag vet ett par "knep" som får än att lyssna och förstå sanningen i det man säger men det är på psykodeliskt sätt... så kan tyvärr inte berätta det. Censur
     Men som Geigerzähler sade kanske må fungera... Var lugn och förklara att du vill och att det kommer att gå bra och att du tar hand om allt.
       Kanske så kan det vara att hon vet att det kommer att gå jättebra och har inget emot "dig" men att hon tar till det som anledning för att hon inte vill berätta den egentliga anledningen, om det kan vara något.

 12. okej, tack för svaret!

 13. "Det är ingen svenska uppsats direkt" hahaha bästa jag läst

 14. Om det vore, då hade chansen varit större att jag hade orkat läsa.

 15. Syftade på att svenska uppsats var särskrivet (det heter svenskuppsats)

 16. Svenskauppsats* Inte direkt första språkliga felskriften här på forumet ändå... Var medellång text + kan man finna många fel uti.

 17. Svenskuppsats ska d la va

 18. Nej men det var kul att TS ursäktade sina språkliga fel med ett språkligt fel

 19. Skulle nog skriva svenskuppsats av samma anledning som jag skriver svensklärare, det kan ju vara fel även om det känns rätt.

 20. Fast jag har faktiskt A i svenska. 

 21. No offence men din svensklärare borde få smisk.

 22. Haha, men jag har ju inte direkt skrivit eller pratat så mkt svenska på ungefär 10 veckor så det är ju inte så konstigt. Jag tänker ju mer på vad/hur jag skriver när jag är i skolan.

Tråden har 3 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Jag läste i alla fall, men du borde prata med din mamma om detta och be henne sluta och förstå att hon gör fel, lyssnar hon inte kanske du kan tala med någon annan vuxen du litar på och be dem prata med din mamma? Det är de enda råd jag kan ge. Lycka till