Forumet - Mamma rotar bland mina saker

Mamma rotar bland mina saker

5226 0 9
Så fort jag inte är hemma går min mamma och rotar i mina saker. Fast hon egentligen inte har tid så börjar hon "städa" mitt rum när jag är borta några dagar. Hon går då igenom varenda låda i hela rummet, även om hon egentligen inte behöver in där. Hon tömmer även mina väskor vilket hon gör annars ibland också. Jag är så himla leds. Jag är väldigt snart 18 år och anser att man i min ålder borde ha rätt till lite privatliv. Såklart har hon hittat saker som hon inte gillat som hon senare blivit väldigt sur över.  Jag har försökt allting, prata med henne, blivit arg, inte försökt bry mig om det och rotat tillbaka. Inget ger något som helst resultat förutom det sista, då blev hon väldigt arg men förstod fortfarande inte. Är det någon som har varit i en liknande situation och har några tips??

novemberbarn: Så fort jag inte är hemma går min mamma och rotar i mina saker. Fast hon egentligen inte har tid så börjar hon "städa" mitt rum när jag är borta några dagar. Hon går då igenom varenda låda i hela rummet, även om hon egentligen inte behöver in där. Hon tömmer även mina väskor vilket hon gör annars ibland också. Jag är så himla leds. Jag är väldigt snart 18 år och anser att man i min ålder borde ha rätt till lite privatliv. Såklart har hon hittat saker som hon inte gillat som hon senare blivit väldigt sur över.  Jag har försökt allting, prata med henne, blivit arg, inte försökt bry mig om det och rotat tillbaka. Inget ger något som helst resultat förutom det sista, då blev hon väldigt arg men förstod fortfarande inte. Är det någon som har varit i en liknande situation och har några tips??
Köp knark och se hur hon reagerar :)

Spana också in:

Tycker du det är konstigt att hon gör det? 

Säg bara "eftersom du rotar kommer jag börja gömma saker på andra ställen än i mitt rum, så du behöver inte leta efter något hemligt för du kommer inte hitta det" och så gör du som du sagt. När du flyttar ifrån henne slipper du det

Skriver det här för att du skriver att du provat allt. Om det inte fungerar genom att prata med henne, och hon inte är psykiskt sjuk, så finns det inte mer du kan göra.

man väljer inte sin familj. anpassa dig. det är så vi formas och utvecklas
Du får se till att placera saker som inte bör ses av andra på säkra ställen, göm dem på ställen man inte brukar ha saker på; du hittar dem nog när du funderar igenom ditt rum. Har du en bokhylla kan du tex dra ut alla böcker så det skapas ett litet tomrum bakom dem, etc. Ha gärna sådant utanför ditt rum. Du kan ju gömma lappar där du vet att hon hittar dem om hon söker där du skriver förebråelser, och gömma liknande lappar med poängen bland hennes egna mest privata saker, men det är mer av en hämndhandling än något som fungerar. Det är svårt att undvika sådant här, för som din mamma anser hon sig vara i sin fulla rätt. Du får helt enkelt anpassa dig och inte ha känsliga saker i byrålådorna utan någonstans där ingen väntar sig att man förvarar saker.