Forumet - Man är väl inte dum för att fråga?

Man är väl inte dum för att fråga?

375 0 13

Spana också in:

Man får ställa smarta frågor. Endast. Helst ska man ställa frågor om saker som läraren kommer ta upp, då flinar läraren lite finurligt och säger "bra att du frågade, jag tänkte precis berätta" typ fast det får inte vara helt obvious att de ska gå igenom det för då ser du bara dum ut.

Tips läs i boken.

Det finns frågor och det finns frågor. Att fråga när man inte förstår trots att läraren förklarat en gång och läroboken är obegriplig är en sak. 

Men att fråga om något ganska simpelt som läraren precis förklarat tycker jag är irriterande. Hade några klasskompisar förr som frågade om saker som lärarna precis förklarat. Det är förståeligt om man inte förstår pga någon funktionsnedsättning men om man är "normal" så förstår jag ej varför, mer än att man inte lyssnar?

Det är inte skämmigt, du har rätt till att förstå.
Även om du behöver minst 14 genomgångar!Glad
Dock är det irriterande om man frågar sin lärare en extra gång:
"Kan du gå igenom det igen, jag förstår verkligen inte." 
& läraren tittar på en som om man vore helt blåst.. *suck & stön* Blink

De enda som tycker det är skämmigt att fråga är de som inte törs erkänna brister som just brister; t.e.x att de är inkompetenta mähän som vägrar ta åt sig någon som helst kunskap, finns sådana i varje klass.
De tenderar även att gärna projicera sin ovilja att anstränga sig på andra genom att få "fröken/herr duktig" att framstå i dålig dager genom att anspela på ett negativt mått av självhävdelsebehov hos denne.