Forumet - Man kan inte känna Gud genom fysiken..!!!

Man kan inte känna Gud genom fysiken..!!!

1104 0 138
GUD ÄR ANDLIG, FYSIKEN ÄR MATERIELL...

Vår materiella vetenskap kan ALDRIG användas för att BEVISA om Gud finns eller inte. Det är lika OLOGISKT som att säga att man kan räkna ut med hjälp av multiplikationstabellen att man ska bli kär i en speciell person.

[y]

Filosofer och forskare har emellertid konstruerat och BEGRÄNSAT VETENSKAPEN till att endast gälla MATERIELLA objekt, dvs det som vi på något sätt kan se och ta på. Och om det då finns något mer – som en ande eller en Gud – så kan vi inte med hjälp av vår materiella vetenskap upptäcka denna andliga verklighet.

Oerhört många personer gör då här ett grundläggande fel. Bara för att vi definierat bort det andliga från vetenskapen, betyder det inte att det andliga inte finns!!!

Gud ingår inte i vetenskapens kompetensområde, som endast sysslar med den materiella delen av verkligheten!

Många menar att vi aldrig får dra in någon Gud i verkligheten, därför att vi då blir ”ovetenskapliga”. Speciellt ateister, och de som börjat tänka ateistiskt, vill aldrig dra in Gud och de säger sig då vara mer vetenskapliga.

Det sistnämnda är lika ologiskt som att säga att man är mer vetenskaplig om man räknat ut med matematik att man ska bli kär i någon viss person. Man gör sig skyldig till samma TANKEFEL båda gångerna. Vetenskap handlar alltså inte om huruvida andliga ting finns eller inte, även om många vill pressa in hela verkligheten i sitt inomvetenskapliga, icke-andliga tänkande.

Det finns således inget inom filosofin eller inom vanlig, normal vetenskap som på något sätt utesluter Gud. Däremot finns det många tankar som människor funderat ut som används för att försöka “tänka bort Gud” från verkligheten. Dessa tankar kallar man felaktigt nog för ”vetenskap”...

Helt emot allt vad LOGIK heter!

[y]

Ni som är ATEISTER, hur kommer det sig att ni UTESLUTER den andliga delen av verkligheten...?

Till råga på allt, så är ju den materiella världen till syvende och sist en illusion...en skuggvärld, en förvrängd spegelbild av den eviga andliga världen, som är den egentliga bestående verkligheten... [y]

Spana också in:

Dhagor:

Vet ej. Om själen utgörs av materia eller energi så. Man förlorar några gram i vikt när man dör, så kanske.


Den utgörs inte av materia utan av, som dödsguden säger, andligenergi.

NYSON_IS_BACK:

Så du säger att Gud är bevisad för vi inte har ramar att bevisa honom? Låter inte så värst LOGISKT.


Ta det inte så, det är en fråga om tro. [smile]
Dhagor:

Vet ej. Om själen utgörs av materia eller energi så. Man förlorar några gram i vikt när man dör, så kanske.


Det är ej själen som går upp i rök. Utan man blir lättare av den enkla anledningen att man... öh, avdunstar? För varje dag som går blir man ännu några gram lättare. Har för mig jag läst det någonstans, men jag kan lika gärna vara ute och cyklar.

Jag tror i alla fall att själen väger mycket men än några ynka gram [y]