Forumet - Månens diameter endast 110 km = Månens kärnskugga på jorden under solförmörkelser !!!

Månens diameter endast 110 km = Månens kärnskugga på jorden under solförmörkelser !!!

7422 0 89

Spana också in:


Månskuggan kan aldrig bli konformad – Innebörden av NASA:s förklaringar
kring de skilda typer av solförmörkelser som förekommer. Månskuggan kan aldrig bli konformad, dvs med liten helskugga (kärnskugga) och stor halvskugga, eftersom månskuggan alltid består av antingen enbart helskugga eller enbart halvskugga. Vid totala solförmörkelser utgörs hela skuggan av endast helskugga, till skillnad mot partiella solförmörkelser, då hela skuggan utgörs av endast halvskugga.

Förklaras här:


https://eclipse.gsfc.nasa.gov/SEcat5/SEmapkey.html


Eclipse Type

There are four basic types of solar eclipses:

1. Partial - Moon's penumbral shadow traverses Earth (umbral and antumbral shadows completely miss Earth).

2. Annular - Moon's antumbral shadow traverses Earth (Moon is too far from Earth to completely cover the Sun).

3. Total - Moon's umbral shadow traverses Earth (Moon is close enough to Earth to completely cover the Sun).

4. Hybrid - Moon's umbral and antumbral shadows traverse Earth (eclipse appears annular and total along different sections of its path). Hybrid eclipses are also known as annular-total eclipses.


Detta innebär ju naturligtvis att månskuggan under en total solförmörkelse består av endast helskugga (finns ingen halvskugga då) och är precis lika bred som månens diameter.

Med tanke på att NASA hävdar att måndiametern är 3 476 km, så borde även månskuggan vara 3 476 km, om det nu inte är så att NASA faktiskt bluffar angående månens storlek... Cool

NASA:s illustrationer med en konformad helskugga
(kärnskugga, umbra), och en utvidgad halvskugga (penumbra) under totala solförmörkelser är grovt vilseledande. Solen och månen är nämligen från jorden sett precis lika stora. Storlek och avstånd dem emellan tar nämligen ut varann, men NASA:s bedrägliga illustrationer visar felaktigt ungefär 5-6 gånger större skenbar sol. Dessutom med solstrålar som är allt annat än parallella, så folk ska förledas tro att helskuggan blir mycket mindre än månen (vilket den ju inte kan bli, eftersom månen ska täcka solen helt) och dessutom konformad, vilket ju är så fel det bara kan bli.


Vilseledande illustration av solförmörkelse, kan nämligen aldrig orsaka umbra och penumbra samtidigt. Dessutom måste månskuggan motsvara månens diameter, vilket den inte gör om man felaktigt illustrerar solen skenbart mycket större än månen:


895px-Geometry_of_a_Total_Solar_Eclipse.
Och om du nu är så säker på det här så borde du väl ha stora föreläsningar, inte sitta och posta dina "bevis" på forum. 
Sen gällande din Nikon och "detaljer på månen" så undrar jag vad som räknas som en detalj? Om det är ett föremål med samma storlek som Mount Everest så kallar jag det inte för en detalj. Sen finns det teorier om att ljus inte färdas i en rak linje utan att det kan böja sig runt objekt vilket skulle göra det möjligt för en skugga att bli mindre än objektet. Sen om jag inte har fel agerar jordens atmosfär som en prisma vilket även det påverkar ljuset och det är därför soluppgångar och nedgångar kan skifta i gult, orange, rosa, lilla, rött osv.