Forumet - Mångkulturen är misslyckad - Vänder trenden nu?

Mångkulturen är misslyckad - Vänder trenden nu?

5077 0 159
Tre ledare till tungviktare i Angela Merkel(Tyskland) David Cameron(England) och Nicolas Sarcozy(Frankrike) Har nyligen uttalat sig kritisk till Mångkulturalismen, och menar på att den är misslyckad. I singapore(kan belägga för den intresserade) har den tidigare presidenten uttryckt att alla folkgrupper och nationaliteter gått att intergrera i landet förutom Muslimerna. För ett par månader sedan kom den tyske ekonomen Thilo sarrazin givit ut en bok om hur invandringen fört med en massa problem till Tyskland.

I Sverige så är det inte många utanför SD som bidrar med en sund debatt kring mångkulturen. en av dessa är dock en av moderaternas starke man, Hanif Bali som skrivit en artikel om saken på Newsmill.

Frågeställningar:
1.Håller ni med ledarna? har mångkulturen misslyckat?
2. Vänder trenden? Är mångkulturen misslyckad?
3.Fria kommentarer.

​http://www.newsmill.se/artikel/2011/02/08/begrav-multikulturalismen-en-g-ng-f-r-alla

Begrav multikulturalismen en gång för alla

Det är en allmän missuppfattning att mångkulturalism är en förutsättning för att ha ett öppet och fritt samhälle. Detta stämmer inte, mångkulturalism är ett politiskt projekt som bygger på att genom det statliga våldsmonopolet tvinga samhället att inte ta del av olika kulturers styrkor och även tvinga kulturer att bevara sina svagheter.

Faktum är att multikulti ju bygger på att förvränga den fria marknad av värderingar där åsikter och yttringar konkurrerar mot varandra. Istället försöker man med politik bevara samtliga kulturer, vilket leder till att önskvärda liberala värderingar som frihet och individualism inte får konkurrera mot icke önskvärda värderingar som förtryck och hederskultur.

En annan felaktig missuppfattning är att motsatsen till mångkultur är monokultur då politiken dikterar för medborgarna vad som anses vara önskvärt eller inte. Men båda dessa projekt har samma tankerot - det är tron på att det är politikerna som ska diktera samhällets normer och värderingar. I ett modernt fritt samhälle bör det väl snarare vara tvärtom.
Tar Y-tube videos och tidningsartiklar i en separat post så TS slipper bli så kladdig.

​ Nicolas Sarcozy

Nicolas Sarkozy joins David Cameron and Angela Merkel view that multiculturalism has failed

French president Nicolas Sarkozy has joined David Cameron in condemning multiculturalism as a failure.

Cameron launched a scathing attack earlier this months on 30 years of multiculturalism in Britain warning that it fostered extremism.

David Cameron

State multiculturalism has failed, says David Cameron

David Cameron has criticised "state multiculturalism" in his first speech as prime minister on radicalisation and the causes of terrorism.Angela Merkel

Merkel says German multicultural society has failed

The German Chancellor, Angela Merkel: "lmmigrants should learn to speak German"

Attempts to build a multicultural society in Germany have "utterly failed", Chancellor Angela Merkel says.

Mångkultur är lika tardigt som monokultur. Mångkultur bygger på många kulturer, för att bevara många olika kulturer i ett land måste du segregera olika grupper för annars kommer kulturerna att blandas upp till en blandkultur. Mångkultur bygger på rasism och etnisk segregation. Monokulturen, det du förespråkar, bygger isolationism och på att stänga ute folk av annan etnicitet för att förhindra blandkultur, alltså en slags global mångkultur istället för en nationell. Även här finns tydligt rasistiska mekanismer inbakade, där segregationen sker på global skala istället för nationell. Nationalister och liberala mångkulturalister är i grund och botten samma rasister men med olika strategier. Grunden hos båda är etnisk segregation och skapande av etniska identiteter för att upprätthålla denna. De ena genom direkt uteslutning och ett globalt klassamhälle, och de andra genom ett nationellt klassamhälle.

Spana också in:

Rödingajävel:

Anti-arbetslinjen


Stycke indelning. Blir lättare för folk att läsa [smile]

Lethuc:

1.Håller ni med ledarna? har mångkulturen misslyckat?


Personligen tycker jag att den har misslyckas delvis, men det pga. att integrationspolitiken är väldig dålig och mycket dåligt genomtänkt.

Men samtidigt så tycker jag inte heller att varken, SD, ND eller svenskarnas parti löser problemet med assimilering och/eller sparkar ut alla invandrare då dem påstar att om man sparkar ut dem så försvinner det mesta av problemen. Detta tror jag är bara önsketänkande.

Våldtäkter och arbetslöshet och kriminella gäng, trafficking osv kommer ju att finnas kvar. Denna fråga är mycket mer komplicerat än så. Olika politiska ideologier kommer med sina olika lösningar.
passaro:

Finner det intressant att du inte svarar Gentlernen i din tråd om Japan, angående mångkultur. Bortsett från det faktum att han, totalt fick dig att framstå som en idiot. [rolleyes]


Då kan jag upplysa dig om att jag inte svarat på någon obesvarad fråga sedan jag raderade mitt förra acc. Startade på ny kula s.a.s. Och visst inte fick han mig att framstå som en idiot, läste dock inlägget då tråden konstigt nog fortfarande var aktuell i denna forumsdel.
Ett mångkulturellt samhälle är i sig självt inget dåligt. Förutsättningarna för att det ska funka är ju dock att alla de olika etniska och religiösa grupperna som ska bo under samma tak är väl integrerade i samhället och är villiga att lyda under samma lagar och till viss del också dela samma grundläggande värderingar (angående värdet av frihet, demokrati, jämlikhet etc.), annars är givetvis hela skiten dömt till att misslyckas.

Vad som också måste göras klart för var och en är att man inte kan blunda för, eller totalt avfärda, det faktum att människor från olika länder och följaktligen olika kulturella och religiösa bakgrunder tänker och beter sig olika just på grund av dessa bakgrunder. Det går alltså inte att vifta bort friktionen som uppstår mellan till exempel engelsmän och invandrare i england från muslimska/islamistiska länder genom att hävda att det endast skulle vara en fråga om klasskillnader eller fattigdom. Man kan inte låtsas som om pengar (en brist på eller ett överskott av) och maktförhållanden är det enda som får människor att tänka och bete sig på ett visst sätt. Kultur och religion spelar en för jävla stor roll för att man ska kunna bortse från det.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Rödingajävel:

Grunden hos båda är etnisk segregation och skapande av etniska identiteter för att upprätthålla denna. De ena genom direkt uteslutning och ett globalt klassamhälle, och de andra genom ett nationellt klassamhälle.


Jag hoppas att du inser att människor kommer att identifiera sig själva med, eller säga att de tillhör, olika etniciteter, kulturer och religioner oavsett du vill det eller ej. Människor bygger sina identiteter kring den etnicitet, kultur och religion de anser sig tillhöra, precis som du bygger din identitet kring Marxs läror, eller vad du nu identifierar dig själv med...
Bajwa:

Stycke indelning. Blir lättare för folk att läsa [smile]


Du, jag hade varit uppe sen tidigt på morgonen och arbetat hela dagen, hade tagit ut mina linser och skrev det där precis innan jag gick och lade mig. Mucka inte. [mad][crazy]

Lämna myrorna i fred:

Jag hoppas att du inser att människor kommer att identifiera sig själva med, eller säga att de tillhör, olika etniciteter, kulturer och religioner oavsett du vill det eller ej.


Nej, det är socialt konstruerat genom uppväxt. Ändrar man samhället så ändras de individer som samhället skapar.

Lämna myrorna i fred:

Människor bygger sina identiteter kring den etnicitet, kultur och religion de anser sig tillhöra, precis som du bygger din identitet kring Marxs läror, eller vad du nu identifierar dig själv med...


Om det inte finns några etniciteter och kulturer så finns alltså inte det problemet längre? Bra, jag är nämligen för upplösandet av dem.
Rödingajävel:

Nej, det är socialt konstruerat genom uppväxt. Ändrar man samhället så ändras de individer som samhället skapar.


Jag förstår inte hur du ser att detta är relevant till det jag skrev, men okej... varför skulle man vilja bygga ett samhälle där folk inte kunde eller fick identifiera sig med en viss etnicitet, kultur eller religion?

Rödingajävel:

Om det inte finns några etniciteter och kulturer så finns alltså inte det problemet längre? Bra, jag är nämligen för upplösandet av dem.


Hur motiverar du en så fullständigt befängd åsikt?
Mångkulturen kan ju omöjligen sammanfattas som något annat än just rent misslyckad, ett projekt som saknat viktig planering som hade behövts för ett så pass radikalt koncept, inte minst när det gäller Sverige som turistmål. Ofta är det bilden av Sverige som det tryggaste landet i världen som lockar. På många håll i landet så är det inte "Sverige" dom bemöts av, men av "mångkulturen". Man skäms att representanter till Sverige försöker försvara denna katastrofala mångkultur framför människor som ser igenom multi-kulti propagandan som svensson blivit inmatad med genom åren.

Länken är död just nu.

:

”Sverige är inget paradis”

Nacka 11:58 | 18 oktober Efter de många stölderna har den kinesiska ambassaden gått ut med en varning till sina landsmän.

– Det är en varning i stil med vad man brukar använda när det är en katastrofsituation. Så det är mycket allvarligt.

Det säger John Hamben, vice ordförande i Kinesiska riksförbundet i Sverige. Han har i möten med ambassaden försökt tona ner saken och påtalat att det rör sig om isolerade fall.

– Samtidigt kan man förstå reaktionen. Det har blivit en sådan dramatisk ökning, och polisen har inte gett bra gensvar. Därför man velat göra det här.

Varningen har gått ut till alla kinesiska turister i landet och är förhållandevis nyanserad. Bland annat skriver man att stölder är mycket vanliga och att ”Sverige inte är ett paradis”.

– Det är ett faktum att Kina har betraktat Sverige som världens tryggaste land, säger John Hamben.

Varför är det just kinesiska turister som drabbats?
– Kinesiska turister är kända för att ha mycket kontanter på sig. Det är inte ovanligt att man tar med sig femtusen dollar per person när man reser utomlands.

Vem är den bestulne guvernören?
– Han har ett stort nätverk och kan nå många personer. Den här gången var det ett tv-team som följde med honom. De blev av med sin utrustning.

Vad tycker du att polisen ska göra?
– Det är inte så svårt. Man genomför en spaningsinsats, och gör tillslag. Vi är beredda att hjälpa till på alla sätt.

Rödingajävel:

Nej, det är socialt konstruerat genom uppväxt. Ändrar man samhället så ändras de individer som samhället skapar.


Så Etnocentrism är alltså något av en produkt av sociala konstruktioner? Hur har du kommit fram till det, och vad har du för fakta som stödjer ditt påstående?

Såhär ser en vetenskapligt byggd undersökning av en forskare vid namn Dr.De Dre.

http://www.nytime​s.com/2011/01/11/science/11hormone.html?_r=1

Depth of the Kindness Hormone Appears to Know Some Bounds

Oxytocin has been described as the hormone of love. This tiny chemical, released from the hypothalamus region of the brain, gives rat mothers the urge to nurse their pups, keeps male prairie voles monogamous and, even more remarkable, makes people trust each other more.

Yes, you knew there had to be a catch. As oxytocin comes into sharper focus, its social radius of action turns out to have definite limits. The love and trust it promotes are not toward the world in general, just toward a person’s in-group. Oxytocin turns out to be the hormone of the clan, not of universal brotherhood. Psychologists trying to specify its role have now concluded it is the agent of ethnocentrism.

In a report published last year in Science, based on experiments in which subjects distributed money, he and colleagues showed that doses of oxytocin made people more likely to favor the in-group at the expense of an out-group. With a new set of experiments in Tuesday’s issue of the Proceedings of the National Academy of Sciences, he has extended his study to ethnic attitudes, using Muslims and Germans as the out-groups for his subjects, Dutch college students.

What is measured is the length of time a subject takes to press a key. If both words have the same emotional value, the subject will press the key more quickly than if the emotional overtones conflict and the mind takes longer to reach a decision. Subjects who had sniffed a dose of oxytocin 40 minutes earlier were significantly more likely to favor the in-group, Dr. De Dreu reported.

Lämna myrorna i fred:

Hur motiverar du en så fullständigt befängd åsikt?


Att det stora revolutionen inte tål några kompromisser, förmodligen.
Jag tror att de flesta har accepterat att mångkulturen är misslyckad. Ingen svensk skulle någonsin bo i Rosengård. Mångkulturen har varit ett dyrt och misslyckat experiment. Europas befolkning har nu insett detta. Politikerna måste därför försöka lugna befolkningen och fixa problemet.

Vad är det Merkel förespråkar? Det är knappast en politik som skulle bevara Europa, hon vill ha fortsatt massinvandring och liberalism. Anledning till att vi har mångkultur är att splittra folket så att vi förlorar vår gemenskap och kultur. De som styr vill ha en globaliserad värld där det finns en världskultur och inga etniska grupper, bara en stor massa av konsumenter.

Merkel och Camerons politik är ett steg i denna riktning. Muslimerna vill inte släppa sin kultur, de vill inte bli en grå massa av konsumenter. Därför måste man göra dem till liberaler med tvång.

De ska tvinga in invandrare i vita områden, kvotera in invandrare och få dem att delta i pridefestivaler.