Forumet - Manlig omskärelse

Manlig omskärelse

947 0 56
Wikipedia säger:

"Manlig omskärelse är beteckningen på kirurgiskt avlägsnande av hela eller delar av förhuden på penis".

Detta utförs oftast på pojkar med muslimsk eller judisk bakgrund, och är tillåtet enligt lag i Sverige om det utförs av en utbildad person och man använder bedövning. Om pojken är tillräckligt "mogen" för att förstå vad det innebär, måste han ge sitt samtycke.

​Lag

Kvinnlig könsstympning i Sverige helt totalt förbjudet, även i dom mildaste formerna som kan gå ut på att bara framkalla en liten mängd blod, och inte att skära bort någonting.

I barnkonventionen kan man läsa att

"Konventionsstatera skall vidta alla effektiva och lämpliga åtgärder i syfte att avskaffa traditionella sedvänjor som är skadliga för barns hälsa"

Med traditionella sedvänjor syftas det i främsta hand på könsstympning av flickor.

I en av Sveriges grundlagar, regeringsformen, står det att vi har religionsfrihet, vilket ger oss rätt att utöva våran religion.

Men har vi rätt att tvinga på våra barn vår religion? Har vi rätt att utsätta våra söner för omskärelse, eller kan man till och med kalla det manlig könsstympning? Har en pojke en rättvis chans att säga nej om han inte vill? Ska vi tillåta detta i Sverige på omyndiga pojkar?

Spana också in:

OF 5:

det är ju tjejerna det är synd om[wink] jävla diskriminering[mad]


Iofs verkar dom flesta fall av kvinnlig könsstympning värre än manlig omskärelse, men det har inte så mycket med saken att göra.

lockbete:

jag tycker inte de e rätt. då är det ju föräldrarnas religion man utövar, inte barnets.


Precis.
Oväntad:

är det bättre för killar att omskära sig, eftersom dom är dåliga på det här med hygien och dessutom får snyggare kuk? [zzz]


När de bestämmer själva som äldre kan man argumentera så, ja. Det är självklart inte rätt att de tillåts göra så här mot små barn. Men! Det är många som tycker det är äckligt eller liknande saker med en omskuren, vilket jag inte kan hålla med om.
Oväntad:

Iofs verkar dom flesta fall av kvinnlig könsstympning värre än manlig omskärelse, men det har inte så mycket med saken att göra.


Faktiskt inte. Typisk statlig propaganda att "tjejer har det värre, fix'd".

Har länkar (kan leta upp dem om du är intresserad) att förhuden är en stor del av mannens njutning och är jämförbart med de utre delarna av fittan (vagina låter så kliniskt).

Man tycker ju självklart att det är konstig om varför kvinnligt omskärelse är förbjudet men inte manligt. :)

(tips: om ni letar fakta om detta, håller er undan om all religiöst agenda som proparerar "det är inte farligt" etc etc).