Aviseringar
Rensa alla

Manusförfattande?


Ämnesstartare

Hej,

jag vill bara passa på att tipsa er om ett projekt som vi i Riksteatern anordnar under namnet "Ny Text". Projektet syftar till att förkorta vägen mellan skribenter och producenter, och är ett samarbete mellan en rad av Sveriges olika teateraktörer.

Vår tid hungrar efter att beskrivas - den stadiga ökningen av bloggar, fanzines och diktsamlingar är ett tydligt tecken - dock sker detta samtidigt som kanalerna som finns till hands för att få sin text uppsatt på scen är smalare än någonsin.

Alla bidrag som skickas in granskas noggrant och efter en lång urvalsprocess kommer de tio bästa kommer att publiceras i bokform!

Läs mer på http://www.riksteatern.se/nytext

Vänliga hälsningar,
Joel

(Jag ber om ursäkt om denna tråd inte passar sig, isåfall får en mod ta bort den 🙂


   
Citera

Ska det vara en pjäs, film eller bara berättelse?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Förlåt för det sena svaret.
Det kan vara i princip vilken typ av text som helst. Tanken är att den skall kunna framföras på en scen (om den blir bland de vinnande bidragen förstås). Det enda kravet är att den inte är längre än 10 000 tecken.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hej,

jag vill bara uppmärksamma er om att vi i Riksteatern gör en repris av projektet "Ny Text". Syftet är detsamma som i fjol - att ge oupptäckta skribenter en chans att få sina texter publicerade och nå ut till en bredare publik.

Alla bidrag som skickas in kommer att granskas noggrant och efter en lång urvalsprocess kommer de tio bästa kommer att publiceras i bokform under namnet "NY TEXT! vol 3"!

Enda riktlinjen är att texten ska vara skriven med scenen i åtanke och ha något att vinna på att framföras i just det forumet. Och max 10 000 tecken lång,

Mer information finns att hämta på

http://www.riksteatern.se/nytext

Om ni vill se vilka som fick sina texter publicerade i fjolårets upplaga av "Ny Text" kan ni besöka länken nedan.

http://www.riksteatern.se/templates/PopUp____9438.aspx

Med vänliga hälsningar,

Lucas


   
SvaraCitera

Tråden låst på grund av inaktivitet


   
SvaraCitera