Forumet - Maoisternas ledare till Indien, ett solidaritetsuttalande med de peruanska kamraterna och maoisterna har omprövat sitt ställn

Maoisternas ledare till Indien, ett solidaritetsuttalande med de peruanska kamraterna och maoisterna har omprövat sitt ställn

308 0 28
Utvecklingen i många länder är gynnsam. Partier och miliser med proletariatets herravälde som mål har erövrat betydande ställningar i länder som Indien, Peru och Nepal. Erfarenhetsutbyte är nödvändigt och de svenska maoisterna har fått äran att skicka en delegation till Indien för att diskutera gemensamma angelägenheter med Communist Revolutionary League of India. Ordförande Assar Höglund har tillsammans med två andra ledande kamrater åkt till Indien för att tala med indiska kamrater.
- Våra indiska kamrater har insett hur arbetarklassens sak ska drivas och vi har mycket att lära av dem, samtidigt har vi i det svenska partiet drivit en hård ideologisk debatt och är mer skolade i fråga om proletareatets kamp och målsättning. Resans syfte är erfarenhetsutbyte, säger partiledare Assar Höglund.


Samtidigt riktar partiledare Assar Höglund en hälsning till kommunistiska kämpar i Senduru Luminoso som för en hård kamp i Peru.
- Utvecklingen i Peru kan inte leda fram till något annat än till proletariatets diktatur, säger han. Maoisterna i Sverige stöder fullt och uppriktigt kamraterna i Peru Våra peruanska kamrater har insett sanningen i Mao Tse-tungs ord, politisk makt kommer ur en gevärspipa. Vi måste solidarisera oss.

Man måste också göra skillnad på rörelser. Man måste se att kommunism inte är samma sak för maoister i MEP som för Kommunistiska Partiet eller SKP. Det finns djupa ideologiska skillnader som är svåra att överbrygga. Men också många likheter. MEP:s centralkommitté antog för ett par månader sedan en skrivelse som distanserar partiet från andra partier och organisationer som de ovan nämnda SKP och Kommunistiska Partiet. Idag inser centralkommittén att detta var ett misstag. Kommunistiska Partiet var exempelvis också med och drev kampanjen för bojkott av EU-valet. Det finns frågor där vi kan mötas och dessa bör vi ta i akt.

Nationella Centralkommittén
2009-07-08

Spana också in:

Vad syfter du på Konsumtionshets? Har du några frågor om partiet eller vår politik? Annars förstår jag inte varför du gör dig mödan? Verkar som du är någon form av grön flummare... Sådana är inte välkommna i ett revolutionärt parti i vilket fall så du behöver inte lägga dina gröna fingrar i blöt.

Vad gäller kritik, företa den i god tid. Gör det inte till en vana att kritiser a efter tillfället
/Mao tse-Tungs valda verk Band III, om Självkritik
maoisterna:

Vad syfter du på Konsumtionshets? Har du några frågor om partiet eller vår politik? Annars förstår jag inte varför du gör dig mödan? Verkar som du är någon form av grön flummare... Sådana är inte välkommna i ett revolutionärt parti i vilket fall så du behöver inte lägga dina gröna fingrar i blöt.


Naaaaaaaaaw, jag är inte välkommen i Partiet längre. [sad][sad][sad]
maoisterna:

Efter en titt ser jag att du är syndikalist också. Och detta är en ideologisk avart som bara attraherar omogna oerfarna människor.


Sant. Därför vi är de som gör något progressivt medan ni mest viftar flaggor och skriver konstiga uttalanden som främjar arbetarklassen från kommunismen och får den att tro att det är någon slags galen religion.
Din värld är liten men man får trots allt ha överseende med din snäva referensram. En sann maoist som viftar med flaggor? Detta är något jag aldrig sättt. Det överlämnar vi med varm hand åt SUF och Ung Vänster och andra borgerliga organisationer. Vi är kommunister. Jippot är inte vårt och det tjänar heller inte vår sak. Röd/Svarta fanor syms emellertid ofta. Senast för två dagar sedan ägde en blokad mot Bonniers rum i Stockholm. En patetisk tilldragelse med cirka fyra deltagare. Två med fanor och två med flygblad och med en patetisk flygbladstext som i stortsätt sa att det var synd om arbetarna som blev diskriminerade av företagsledningen (förvånande). Snyfthistorier leder ingenstans. Därför är maoismen konstruktiv.
maoisterna:

En patetisk tilldragelse med cirka fyra deltagare. Två med fanor och två med flygblad och med en patetisk flygbladstext som i stortsätt sa att det var synd om arbetarna som blev diskriminerade av företagsledningen (förvånande). Snyfthistorier leder ingenstans. Därför är maoismen konstruktiv.


De är misslyckade och därför är ni konstruktiva?