Forumet - Mår dåligt, Blir sämre.

Mår dåligt, Blir sämre.

336 0 4

Jag har mått dåligt men de senaste 5 månaderna har allt gått nedför.  Mina föräldrar vet att jag mår dåligt och de vet att jag lider av prestationsångest och sociala fobier. Jag har alltid jätte lätt att prata med dem. Men något som jag inte har kunnat ta upp med dem är att jag för två veckor sedan började skära mig själv. På något sätt känns det bra att göra det men jag vet hur dåligt det är. Så jag vet att jag måste prata med mina föräldrar men jag vet har ingen anning om hur jag ska säga det, det känns som att dom kommer skämmas över mig eller nått. Hjälp snälla...

Inga kommentarer

Tråden har 4 svar. Sortera efter:

Varför det är skönt att skära sig: När vi känner smärta släpps det ut ämnen i hjärnan som är till för att "dämpa" smärtan, detta uppfattas ofta som skönt/tillfredsställande. Det kan alltså vara både psykiskt och rent fysiskt/biologiskt skönt. Men det är självklart inte bra.

Jag rekommenderar som tidigare sagt försöka få professionell hjälp i form av till exempel terapi för att möjligen lösa eller få bukt på varför du mår dåligt. När det kommer till skärningen tror jag att du tjänar på att berätta för dina föräldrar, om du inte är redo att göra det kan det även här vara bra att prata med någon utomstående (med tystnads plikt). Om du trots allt vill fortsätta att skada din kropp för att få "den där sköna känslan" är det bättre att helt enkelt hålla is eller något annat kallt i handen tills det börjar bränna. Det skadar inte din kropp lika mycket men man får ändå samma känsla. 

Har själv behövt prata med någon utomstående för att lösa några av mina problem som jag gick igenom för ett tag sedan. Hjälpte för mig. 

Spana också in: