Forumet - Mår dåligt över mitt utseende, kropp och annat

Mår dåligt över mitt utseende, kropp och annat

383 0 4
Har aldrig känt mig såhär ful, är smal som satan också och det är inte på ett ”snyggt” sätt alls. Känns som att jag alltid får blickar och vågar ej gå ut lika ofta för att folk inte ska se mig. Mår så sjukt dåligt över det och vill verkligen inte det eftersom att jag har mycket annat att tänka på, bl.a. skola.... känns som att jag ser helt annorlundare ut än på ”mina egna bilder” när andra tar foton så ser det HEMSKT ut. 
Är inte svensk, därav det extremt fula näsan i universum typ, den är lång, stor och inte ens rak. 

Vill mer än gärna operera men mamma hade aldrig gått med på det och sagt ja, är 16 år. Och mår verkligen dåligt över det. Använder smink men vill sluta med det. Men vågar aldrig gå ut utan smink. Är alltid sminkad på ett eller annat sätt. Jämför alltid ”mina egna Selfie” med bilder som andra tagit på mig. En sån stor skillnad! Det är sjukt att jag missat hur jag ser ut. när jag kollar mig i spegeln så ser jag okej ut medans på bilder så ser det verkligen hemskt ut.

det värsta är att flera har påverkat just min näsa, sagt med ironi ”din näsa är så sjukt snygg asså” och sen så kmr hans kompis och bara ”ljug inte”. Har verkligen varit med att folk nämnt det även några gamla vänner. Vill verkligen operera det, samtidigt som jag inte vill ändra på mig själv och det är ju ändå farligt med såna operationer. Har dessutom inte råd heller.

snälla hjälp, vad ska jag göra? Det är t.om. flera som sagt ”häxa” till mig. Antagligen på grund av min stora näsa...

Kan berätta för dig att alla, ALLA har eller kommer att ha komplex över något på sin kropp i sitt liv. Jag hade komplex över flera delar av min kropp tills jag raderade allt från min värld som fick mig att se ner på mig själv. Jag avföljde alla kändisar och offentliga personer på Instagram, tar till och med bort appen i perioder för jag känner, varför ska jag lägga ner tid på att se bilder på hur andra har det? Bilder som inte ens speglar personernas verkliga liv, det ser inte så bra ut bakom kameran, tro mig. Du kanske borde testa att ta bort det som du jämför dig med? Tror inte att det kommer ge något annat än positiv effekt. 
Sen att folk kommenterar din näsa, tycker jag att du ska skita fullständigt i. Det är bara synd om de som inte gör något bättre av sin tid än att klanka ner på andra, vare sig de är ironiska eller har mage att säga det till ditt ansikte. Hitta vänner som inte bryr sig om hur du ser ut eller saker du inte kan hjälpa, utan för vem du är. Och även om det låter barnsligt så är det aldrig fel att ta hjälp av en vuxen. 

Hoppas allt går väl för dig. Ha en trevlig helg!

Spana också in:

i tonåren kan man ha många komplex och få kämpa med självförtroendet en hel del, men det brukar bli bättre med tiden. speciellt om du aktivt övar i acceptans och försöker va din egna bästa vän! 

är du ohälsosamt smal kan du alltid äta mer, träna mer. om du fortsätter att må skit över din näsa så kan man faktiskt operera sig, men risken är att du aldrig kommer att bli nöjd med ditt utseende.

kan också vara så att du inbillar dig mycket om hur du ser ut. finns en diagnos för dom som har mycket problem med sånt- dysmorfofobi. så lita inte enbart på ditt egna omdöme om du nu ska operera dig (vilket jag avråder dig ifrån oavsett).