Forumet - Mår illa av öl

Mår illa av öl

2267 0 22
Jag smakade på öl för första gången för nåra år sen och prövade det igen idag. Mår fruktansvärt illa av det och det känns som om jag ska spy av smaken redan efter första klunken. Smaken är virdig! Smakar som ruttna hasselnötter.
Alla ni ölälskare, tyckte ni det var gött första gången eller fick ni vänja er?
saraa92:

tyckte ni det var gött första gången eller fick ni vänja er?


Nej, första gången smakade det illa. Fast då var jag bara fem-sex år och fick smaka yttepyttelite ur mammas ölglas.

Hade druckit på fester flera gånger och inte tyckt om, men så plötsligt en dag för två år sedan(flera månader efter jag senast druckit öl) så var det gott.
Kan inte säga att jag lärde mig dricka öl, det bara hände.
Kan ju inte påstå att jag tyckte det var gott första gången men inte så illa heller. Ungefär samma sak tycker jag idag. Det är inte gott men äckligt är det väl inte heller. Det går att dricka vid behov men jag kommer nog aldrig bli den som tar en öl en vardagskväll framför tvn för att jag tycker att det är gott.

Så man kan vänja sig vid att dricka det även om man aldrig kommer tycka det är särskilt gott. Sen finns det naturligtvis de som lär sig tycka att det är gott, alla tycker vi olika.

Spana också in:

saraa92:

Smaken är virdig!


Drack öl till maten idag[blush]

saraa92:

tyckte ni det var gött första gången eller fick ni vänja er?


Nja det är ju skillnad på öl sorter, den jag drack för förstagången gillar jag inte idag heller men andra märken som t.ex. Tuborg, Carlsberg, Spendrups, Norrlandsguld har jag alltid gillat
Min kopis tyckte samma sak när han och jag testade öl för första gången:) jag tyckte det var "ganska" gott men sen nästa gång jag drack elk brew för första gången så tyckte jag det var j*vligt gott:) kanske det var för jag hadde drukigt så mycke absolut eller så var det för att jag gick ute och drack medans det var 3 minusgrader ute:P Om du ska dricka öl så måste du hitta vilken öl som just du tycker är god.Finns mycket att välja på men jag har då hittat min favorit<3 [cheers][cheers][cheers] skål på er![cheers]
Vad drack du för öl egentligen? [shake] Har varit med om att riktigt billig och äcklig öl luktar typ svett. Men aldrig

saraa92:

Smakar som ruttna hasselnötter.


Första gången som jag verkligen smakade öl var i 12-års åldern. Det var nyårsafton och min pappa tyckte att jag kunde få en 3,5:a. Smakade, fick tårar i ögonen av hur äckligt det smakade men ville inte verka vek inför pappa och hans kompis. Så jag bet ihop och drack upp den. Började sen tycka bättre om öl i slutet av högstadiet/början av gymnasiet. Men njöt inte av öl fullt ut förrän jag hade krogåldern inne. Öl är ju det enda man har råd med när man går ut.
saraa92:

Alla ni ölälskare, tyckte ni det var gött första gången eller fick ni vänja er?


Får jag fråga - var ölen väl kyld? Drack du den ur glas eller halsade du direkt ur burk eller flaska?

Jag tycker själv rumsvarm öl inte är speciellt gott. Men det får man ju ofta genomlida typ på rockfestivaler typ Roskildefestivalen. Dessutom smakar öl mycket bättre om du slår upp den i ett glas. Att dricka direkt från flaska smakar inte lika gott och ännu värre att dricka direkt ur en burk. Öl behöver liksom vin "luftas" och ölet får luftas när du slår upp det i ett glas. Och som sagt - väl kylt!

Men å andra sidan, gillar du inte öl så är det ju inte mer med det. Det finns folk som inte gillar mjölk!?? [confused]