Forumet - mår så dåligt, jul

mår så dåligt, jul

237 0 26
firar inte enbart med min familj utan även andra.. de skrattar och har kul och jag sitter enbart tyst. jag vet inte riktigt vad jag ska säga och tycker det är jobbigt att prata på engelska (vissa av dem är från finland). tycker att ingen verkar vara intresserad av mig och det är väll något man förstår då man sitter där tyst. tycker andra är så perfekta och jag känner mig så sjukt tråkig.. mår verkligen dåligt över allt just nu och får mer självmordstankar. har social fobi diagnostiserat.. såhär kommer det vara i över en vecka framöver och känner panik över det. önskar det bara var min familj för dem kan jag slappna av med.

någon som känner igen sig? känns verkligen som jag är den enda

Spana också in:

Åh, jag lider verkligen med dig. Har själv suttit i samma situation. Det enda sättet att ta sig ur dem är dock, lättare sagt än gjort, att ändra på sitt beteende och ta för sig!

Kanske kan du utmana dig själv och sätta upp små mål? Exempelvis: kommentera någonting som någon har sagt, fråga grannen brevid dig om hur hösten har varit osv.

Själv tyckte jag att det var (och fortfarande är) jättejobbigt att inte vara en del av gemenskapen, inte riktigt veta hur man gör. Men det går att ändra på med små ting. Pröva så får du se. Och om det känns JÄTTEJOBBIGT kan man ju alltid tänka på någon person vars sociala kompetens man tycker är åtråvärd och fråga sig: "Hur skulle han/hon reagera i denna situation?". Man kan få rätt go inspiration :)

Sen är det bara att köra på! Vad är det värsta som kan hända, liksom?
OF 5:

mm alla har massa saker de håller på med och alla har typ skit mycket gemensamt och själv fattar man ingenting. Åker och jobbar istället


vad tråkigt att du åker och jobbar men förstår dig.. tänkt över alla flyktplaner härifrån

Nuuuskamuikkunen:

Kanske kan du utmana dig själv och sätta upp små mål? Exempelvis: kommentera någonting som någon har sagt, fråga grannen brevid dig om hur hösten har varit osv.


jo jag vet det! men det är svårt när man sitter i situationen. jag har ju frågat något men får ett svar och vet inte sedan vad jag ska säga. lättare att fly därifrån och jag blir så otroligt nedgången av mitt jämförande med andra. men ska försöka prata mer.. men känns som de redan gett upp hoppet om tråkiga jag.
hellebore:

det är svårt när man sitter i situationen. jag har ju frågat något men får ett svar och vet inte sedan vad jag ska säga. lättare att fly därifrån


Japp, det är det definitivt! Men samtidigt, för att ha en liten back-up kan du ju förbereda dig med lite följdfrågor som passar in på de flesta ämnen: var det roligt/ vad gjorde du då/ hur funkar det etc? Då fortsätter personen att prata åtminstone lite till :)

hellebore:

och jag blir så otroligt nedgången av mitt jämförande med andra. men ska försöka prata mer.. men känns som de redan gett upp hoppet om tråkiga jag.


Nee, det tror jag inte. Jag är övertygad om att det kommer att gå superbra och att människorna intresserar sig bara du tar första steget och visar att du vill bjuda på dig själv och vara en del av gemenskapen! :)
hellebore:

har social fobi diagnostiserat


hellebore:

känns verkligen som jag är den enda


[confused]

hellebore:

någon som känner igen sig?


Ibland, men det är inte pga social fobi, mer pga sällskapet i sig. Man får bita ihop och försöka umgås, speciellt om det är ett sällskap man egentligen vill umgås med så kan det nog inte gå så fel.

hellebore:

jaha.. ledsen att säga detta men jag mår inte dåligt över att fira jul med en finsk person bara för att den är finsk. [crazy]


HAHA

Kakaoxo:

ja jag ska fira det med en pers...


nu blev jag nyfiken, pers som i persisk, eller pers som i person?