Forumet - Martin Shkreli och medicinen mot Aids.

Martin Shkreli och medicinen mot Aids.

1496 0 25

Spana också in:

Yttersta beviset för hur dåligt ett samhälle blir när allt är privatiserat och allt därmed styrs utifrån ett vinstintresse. USA är ett nyliberalt helvete där viktiga samhällsfunktioner som polis, sjukvård, läkemedelsindustri styrs av marknaden. "Förstatliga! Förstatliga! Förstatliga!" säger jag. 
Problemet som jag ser det är snarare att patenlagarna är föråldrade. Finns inget läkemedelsföretag som behöver 25 år (Sverige, har inte full koll på hur det ser ut i andra länder) för att tjäna tillbaka sina utvecklingskostnader för en medicin. 

Sänk tiden för patent till vad som är skäligt istället (dvs. för att täcka utvecklingskostnad + lite till). Då undviker man att läkemedelsföretag säljer vidare patent på det här sättet för att de redan är nöjda. 

Niklas: Yttersta beviset för hur dåligt ett samhälle blir när allt är privatiserat och allt därmed styrs utifrån ett vinstintresse. USA är ett nyliberalt helvete där viktiga samhällsfunktioner som polis, sjukvård, läkemedelsindustri styrs av marknaden. "Förstatliga! Förstatliga! Förstatliga!" säger jag. 

försöker du anföra USA som skräckexempel på en svag statsmakt eller? bara undrar.

upphovsrätt är anledningen till att han ens kan göra såhär.

thl*kt N.:

försöker du anföra USA som skräckexempel på en svag statsmakt eller? bara undrar.

upphovsrätt är anledningen till att han ens kan göra såhär.

rättelse: jag är dum i huvudet och har fel

men det är ändå statens fel pga att FDA's regler hämmar konkurrens. alla droger och mediciner skall legaliseras och avregleras.

rekommenderar denna text

http://slatestarcodex.com/2015/09/24/the-problems-with-generic-medications-go-deeper-than-one-company/