Forumet - maskulitism

maskulitism

4783 0 119

Spana också in:


elverpigen: lek med tanken att vårt samhälle sedan hundratals år varit kvinnodominerat. Hur skulle mansrörelsen se ut idag då? Hur skulle männen begränsats? Varför?
Det hade gått under tills nu p.g.a. att tjejer har svårt att samarbeta med varandra (det är meningslöst att ens låtsas vara förvånad att det är så). Denna fråga är därför irrelevant.

- Razorblade -:
Det hade gått under tills nu p.g.a. att tjejer har svårt att samarbeta med varandra (det är meningslöst att ens låtsas vara förvånad att det är så). Denna fråga är därför irrelevant.
Hade kvinnor varit det dominerande könet hade det inte behövt se ut så.  Könsrollerna hade sett annorlunda ut. Dåligt samarbete är inte biologiskt. 

Och alla kvinnor har inte svårt att samarbeta.

Nachac: På vilket sätt skulle kvinnor vara dåliga på att samarbeta?
Fingerprints: Hade kvinnor varit det dominerande könet hade det inte behövt se ut så. Könsrollerna hade sett annorlunda ut. Dåligt samarbete är inte biologiskt. Och alla kvinnor har inte svårt att samarbeta.
Nachac: fråga Fingerprints. Hon vet vad jag menar.

Fingerprints: Jag tror inte heller att det är biologiskt, det har nog mer med kultur och generation att göra. 

I övrigt, jag var inte überseriös.

- Razorblade -: Jag säger bara det här som en fråga, har du någonsin varit på en kvinnodominerad arbetsplats relativt en mansdominerad? Har du observerat hur gruppdynamiken skiljer sig?
Min erfarenhet av "manligt" samarbete respektive "kvinnligt" är att det förra är mer hierarkiskt uppdelat med en uttalad ledare och det senare mer demokratiskt där man gör en poäng av att alla ska få göra sin röst hörd.

Nachac: Min erfarenhet av "manligt" samarbete respektive "kvinnligt" är att det förra är mer hierarkiskt uppdelat med en uttalad ledare och det senare mer demokratiskt där man gör en poäng av att alla ska få göra sin röst hörd.
Jag hör nu bara "mer strukturerat, mer rationellt" vs "mer flummigt och dukat för konflikt". Blink Jag har testat båda principer i både skolan och på arbetet, det "manliga" är ett mycket mer optimalt sätt att nå det uppsatta målet effektivt inom den tidsram som ges. Det är dessutom lägre risk för konflikter -> bättre samarbete.

- Razorblade -: Jag hör nu bara "mer strukturerat, mer rationellt" vs "mer flummigt och dukat för konflikt". Blink Jag har testat båda principer i både skolan och på arbetet, det "manliga" är ett mycket mer optimalt sätt att nå det uppsatta målet effektivt inom den tidsram som ges. Det är dessutom lägre risk för konflikter -> bättre samarbete.
Förutsätter att du då också förespråkar diktatur som samhällsstyre.