Forumet - Mass Effect

Mass Effect

653 0 26
Tråd behandlande Mass Effect-serien.

Varnar människor för att den med all sannolikhet kommer innehålla såkallade "spoilers" och om ni ämnar spela igenom serien, men ännu inte har fullbordat detta föreslår jag att ni läser med försiktighet.

Förslag på punkter:

Slutet
Storyn
Logik

Diskutera.
Jag har spelat samtliga Mass Effect-spel. Ettan och tvåan tyckte jag var ofantligt bra, tack vare sin rika historia, intressanta karaktärer och någorlunda bra gameplay. Trean är jag inte fullt lika förtjust över. Karaktärerna är platta och ointressanta, det finns inga lojalitetsuppdrag, och historian är ganska förutsägbar. På det stora hela känns det som att de ersatt story-fokus och goda dialoger mot en ganska dålig korridorskjutare. T.o.m. actionsekvenserna är tråkigare nu, då du nästan alltid befinner dig i en rätt anonym korridor med midjehöga väggar utspridda lite här och var.

Jag säger inte att Mass Effect 3 är ett dåligt spel, för det tycker jag inte att det är. Men jag tycker inte att det är en värdig uppföljare till tvåan.
Jag har spelat ettan och tvåan men fastnade inte riktigt (inte lika mycket som jag fastnade för Dragon Age där jag spelat igenom varje spel minst fem gånger, Mass Effect lär jag inte spela om alls). Jag lär införskaffa trean när det sjunkit lite i pris [cute]

Jag har sett en fin video som handlar om slutet, hoppas att teorin där stämmer. Ska i så fall fnissa elakt åt alla dumma fans som ej förstått slutet [crazy]

Spana också in:

Åtta:

Men jag tycker inte att det är en värdig uppföljare till tvåan.


Nachac:

Instämmer fullständigt.


Jag tycker gnället om ME3 är oförtjänt och löjligt. Att de valde att göra en deus ex machina i slutet är beklagligt eftersom man vetat i över 2000 år att ett sådant avslut aldrig ska användas, men det finns inte en chans att ni var oberörda av händelserna på Tuchanka och Rannoch. ME3 har i min mening leverat något av det bästa inom spelvärlden sen Final Fantasy 3.

Nachac:

Utökade slut släppta, någon som känner sig mer eller mindre bitter?


Varför skulle man bli mer bitter utav det utökade slutet? 0o
Nachac:

Har inte spelat FF3, så vet inte.


Du har missat något riktigt bra, kompish. [crazy]

Nachac:

Allt hopp om räddning dog, kanske.


Men de sa ju redan innan de började göra extended cut att de inte skulle göra om slutet utan bara ge mer kontext. Det är helt okej att bli besviken på slutet av ME3, men att säga att det är ett dåligt spel är bara inte sant.
Venfort:

Du har missat något riktigt bra, kompish. [crazy]


Har bara dator, är väl exklusivt tv-spel?

Venfort:

Men de sa ju redan innan de började göra extended cut att de inte skulle göra om slutet utan bara ge mer kontext. Det är helt okej att bli besviken på slutet av ME3, men att säga att det är ett dåligt spel är bara inte sant.


Dåligt var det inte, men i relation till ettan och framför allt tvåan var det ett långt antiklimax.
Venfort:

Ska man jämföra ettan med trean kan man inte bara jämföra story. Gameplay är oerhört viktigt för att man ska orka ta sig igenom en bra story.


Jo, antagligen, har dock bra minne av ettans gameplay, inte lika bra som tvåan, men ändå. Bryr mig dock mer om karaktärsbyggnad, figurer och story, tyckte mycket om uppbyggnaden på tvåan, hur fokus var på att lära känna sina kamrater. Tyckte inte om, i trean, hur de hade ändrat på systemet med "reputation" och jag tyckte inte om slutet. Dels för att det var, som du säger "Deus in machina", dels för att det var något av dubbel bestraffning. Jag vill bli belönad för att vinna ett spel, inte slagen i ansiktet. Dessutom alldeles för lite dilemman i övrigt.