Forumet - Måste 90% av jordens befolkning dödas med hjälp av Ebola-viruset?

Måste 90% av jordens befolkning dödas med hjälp av Ebola-viruset?

1427 0 28
Hej.

I större och större utsträckning har man börjat hävda att den drastiska ökning av människobefolkningen som vi ser i dag är till fara för jordens ekologi. En förenklad förklaring på problemet är att jorden inte klarar av att producera tillräckligt med resurser för att mätta hela dess befolkning.

Man har kommit upp med en rad olika förslag att förhindra eller stoppa utvecklingen.
Den prominenta texanska forskaren Eric R. Pianka har exempelvis föreslagit att detta skall göras med hjälp av Ebola-viruset, eftersom det sprider sig via luftvägen och har en dödlighetsnivå på 90%.
Alltså, endast en av tio smittade överlever.

I fall man ser problemet som herr Pianka gör det, så känns det här naturligtvis som en superbra lösning, utöver kanske just hur Ebola-viruset verkar på den drabbade.
Tidiga symptom är exempelvis hög feber, minst 38,8°, skarp huvudvärk, värk i muskler, leder och mage, kraftlöshet och utmattning, halsont, illamående och yrsel.
Ifrån detta kan symptomen inkludera blödningar ur näsa, mun och anus, blodig diarré, okontrollerade, blodiga kräkningar, olika former av utslag till följd av inre blödningar, arytmier, och även blödningar ur läkta hål från gamla sprutor.
Tiden mellan de första symptomen och döden är ungefär mellan sju och 14 dagar. Under den andra veckan av infektion så brukar febern antingen minska, eller så slutar flera av patientens organ att fungera, och patienten dör. Så händer, som sagt, med de flesta som smittas.

Men vad tycker Ni?
Måste vi ta till drastiska begrepp som att systematiskt sprida ebola-viruset för att förhindra överbefolkningen av vår planet?
Finns det några andra lösningar?
Räcker det med att vi ändrar vanor?
Finns det överhuvudtaget något problem med överbefolkning?
Diskutera!

Studiematerial:
http://en.wikipedia.org/wiki/Eric_R._Pianka
http://en.wikipedia.org/wiki/Mims-Pianka_controversy
http://www.cdc.gov/ncidod/dvrd/spb/mnpages/dispages/ebola/qa...
http://en.wikipedia.org/wiki/Ebola
http://en.wikipedia.org/wiki/Nurse_Mayinga
http://susning.nu/Ebola
http://www.prisonplanet.com/articles/april2006/040406_b_depo...

Ctrl C + Ctrl V

http://loading.se/forum.php?thread_id=26018
KIZHEN:

Annan åsikt (låt höra!). (Du röstade på detta alternativ)


Det är sant som du säger att jorden är överbefolkad men att massmörda civila för att säkra sin egen existens är inte rätt tillväga gångs sätt enligt mej. Dessutom så lär det bli kärnvapen krig innan 90% av jordens befolkning har dött.

Spana också in:

KIZHEN:

jorden inte klarar av att producera tillräckligt med resurser för att mätta hela dess befolkning.


Jo det gör den, att vi sen är felknullade jävla idioter och låter alla dessa resurser gå till västvärlden är däremot fucked up.

Det är bättre att börja med eugenik om man vill undvika överbefolkning