Forumet - Måste jag betala skatt för det här?

Måste jag betala skatt för det här?

562 0 8
Hej!
Jag tänkte nog börja designa hemsidor. df så ska jag ha en hemsida där jag skriver om mina tjänster och priser.
priser kommer att vara väldigt lägre än andra.. och det är inget riktigt företag. jag ska bara jobba på min fritid och tjäna lite extra pengar..
SKa jag då ha ett eget företagsform? e det ett företag jag håller på bilda? och måste jag betala skatt?
Hur funkar det?

tack på förhand
Imgood:

SKa jag då ha ett eget företagsform? e det ett företag jag håller på bilda? och måste jag betala skatt?


Det bästa är om du startar en enskild firma och F/FA-Skatt.

Det underlättar en hel del för företag / org. som vill handla av dig när du har F-skatt. Sen bidrar du ju lite till samhället genom att betala lite skatt med.

Spana också in:

Mycket misinformation i den här tråden...

Det du absolut inte ska göra är att försöka registrera dig som företag. Faktum är att skatteverket troligtvis inte vill ha dig som företag. Med tanke på hur lite du omsätter är det bara krångligt för dig, skatteverket och alla andra inblandade. Det du istället ska göra är att registrera dig som "inkomstbringande fritidsaktivitet" eller liknande, vilket gör att du kan ägna dig åt småskalig näringsaktivitet, fakturera ordentligt, etc. så länge du inte tjänar för mycket pengar. Då behöver du inte heller betala arbetsgivaravgifter och annat som riktiga företag måste. Detta är troligtvis ditt bästa alternativ. Du skulle naturligtvis kunna köra svart med tanke på hur lite pengar det rör sig om, men det kommer garanterat att skrämma bort de flesta av dina potentiella kunder.