Forumet - Måste kuratorn meddela föräldrarna?

Måste kuratorn meddela föräldrarna?

881 0 6
Hej!
Jag är en tjej som går i tvåan på gymnasiet nu, alltså 17 år. Har under de senaste åren börjat må ganska dåligt psykiskt, och jag börjar bli sååå less på att humöret svänger hela tiden. Kan gå från lycklig till jättedeppig på bara någon timme osv. osv. -  jag har helt enkelt funderat på att prata med någon.
Frågan jag har är, om jag nu skulle gå till kuratorn på skolan till att börja med, mest för att bara få prata ut lite tänkte jag (hört att "bara" det kan hjälpa mycket i vissa fall),  måste mina föräldrar få reda på att jag har varit där isåfall? Menar alltså om kuratorn på något sätt är skyldig att meddela dom eller så. :)

Inga kommentarer

Tråden har 6 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Är inte säker men tror bara att de meddelar dina föräldrar om du själv vill det eller om det är fara för ditt liv. Annars ska det nog stanna helt mellan dig och kuratorn

Spana också in:

Om du är 17 år så är varken kuratorn "skyldig" eller får av tystnadspliktmässig anledning kontakta dina föräldrar. Sedan beror det naturligtvis på vad ärandet gäller. Men då MÅSTE kuratorn INNAN du börjar dra hela storyn att hon är tvungen att meddela ex sociala myndigheter, polis eller liknande. Ex om du berättar att du har varit utsatt för en våldtäkt. 

Men annars är svaret bestämt - NEJ!