Forumet - Mat portioner små i Sverige gemfort med USA:s

Mat portioner små i Sverige gemfort med USA:s

1689 0 34
OMG nar man tittar pa Kniven i strupen och andra restaurant portioner i Sverige sa ar tallrikarna och maten sma gemfort med USA. Hur fan blir folk matta?

I USA ar portionerna mycket stora satt folk kan ta med sig resten hem oftast som lunch. Vaffan du betalar for maten.. servera oss stora portioner!

I USA finns oxo "All you can eat" buffe for max $7.99 med hundratalsmatratter for bara 60 kr allt du kan ata! Finns det i Sverige oxo?

Image

Spana också in:

New York City:

Hur fan blir folk matta?


Du säger emot dig själv, kolla nedan...

New York City:

I USA ar portionerna mycket stora satt folk kan ta med sig resten hem oftast som lunch. Vaffan du betalar for maten.. servera oss stora portioner!


Ta med sig resten hem... I sverige gillar vi inte doggy-bags... Det verkar ju som ni betalar för två måltider, klart vi blir mätta ditt dumma ***... Tänk efter innan du skriver.. Ni blir ju mätta med en extra måltid över efter det du säger, i sverige nöjer vi oss med att bli mätta o inte ta med oss något hem, dem får slänga resten...

New York City:

I USA finns oxo "All you can eat" buffe for max $7.99 med hundratalsmatratter for bara 60 kr allt du kan ata! Finns det i Sverige oxo?


Klart det finns men hundratalsmaträtter är en hel jävla del... hur stort är det buffébordet? Men jaa, klart det finns i sverige... väldigt många sådana, även för samma pris... fast dollaren är mindre värd nu så likvärdigt... 75kr~~ för buffén men all dricka måste man pröjsa för... Det finns la ca 20-30 rätter att välja bland... räknar inte å äter ytterst sällan på sånna här places!
Men det är ju inte bra med stora portioner, man äter ju mycket mer än man behöver då. En ganska stor del av USAs befolkning är väll också ganska överviktiga? =/

Själv blir jag jätte mätt av en restaurangportion som vi får här i Svergie, det är sällan jag äter upp en hel portion, eftersom att jag tyckter att det blir för mycket. Portionerna som man får i Japan är helt perfekta för min del, där tex. en normalstor pizza är mindre än barnpizzan i Svergie [y]
New York City:

Du maste inte ata upp hela maten. Du kan ta med dig och spara for lunch dagenefter.


Det är inte så folk funkar. Det tar tid för magen att mättas, finns det mycket mat på tallriken så tenderar människor att äta betydligt mer än vad de faktiskt behöver - och bör!

Finns experiment där människor fått soppa som fylls på underifrån, de bara fortsätter att surpla i sig och tänker inte på hur mycket de äter.

Lagom portioner är bra, det förebygger fetma. Enklaste sättet att banta är att helt enkelt göra mindre portioner, ja fixa mindre tallrikar och glas för den delen.
New York City:

Jaja ni svenskar ar avundsjuka och haller aldrig med nagonting med USA. Ni alla hatar USA for ni ar avundsjuka. Jag har aldrig hort ngt possitivt av er om USA.


Haha, du är också "svensk" precis som jag och jag gillar USA. Det är bara det att jag har en nyanserad bild
Tula:

Fan vad tattigt det skulle kännas att ta med sig en halv portion hem för att sedan äta den till lunch dagen efter.


För mig beror det nog på var jag käkar. Om jag äter en romantisk middag på någon finare restaurang med kvinnan min? Näh, knappast att jag ber om en doggybag. Dock förutsätter jag att betalar jag dyrt för maten ska de också kunna avgöra ungefär hur mycket jag äter - vilket också har varit fallet de få gånger jag kunnat äta på finare restauranger.

Käkar jag på en pizzeria har jag inga problem med att ta med resten hem - ogillar att slänga mat.