Forumet - Mat som synbart ger bättre hy?

Mat som synbart ger bättre hy?

431 0 16
mindre raffinerade produkter, mer grönsaker.

Lounge: när jag käkat dessa två tillsammans har min hud strålat

är massa olika supermat mixat, awesome. hade 0,5 msk av varje i gröten varje morgon. rätt dyrt thow.

https://www.nu3.se/organic-super-blends-skin-food-150-g.html

https://www.nu3.se/organic-super-blends-energise-150-g.html

överprisat med c:a 5x skulle jag tippa. pengar i sjön, inget att rekommendera. det är inte ens bättre än vanliga rimliga grönsaker, bär och kryddor.

Spana också in:


thl*kt N.: överprisat
ja

thl*kt N.: pengar i sjön
nej

thl*kt N.: inget att rekommendera.
jo

thl*kt N.: det är inte ens bättre än vanliga rimliga grönsaker, bär och kryddor.
jämfört med rimliga grönsaker, bär och kryddor innehåller supermaten x antal gånger mer näringsämnen. det är därför den kallas supermat. dessutom är det där pulvriserade bär vilket gör att det är mer koncentrerat och således får man i sig mer nyttigheter. det är sällan man käkar så stora mängder som pulvret motsvarar näringsmässigt. detta är vad jag har lärt mig via litteratur. du får gärna kolla ingredienserna i påsarna, jämföra med annat som du anser rimligt och överbevisa mig.

Lounge:
ja

nej

jo

jämfört med rimliga grönsaker, bär och kryddor innehåller supermaten x antal gånger mer näringsämnen. det är därför den kallas supermat. dessutom är det där pulvriserade bär vilket gör att det är mer koncentrerat och således får man i sig mer nyttigheter. det är sällan man käkar så stora mängder som pulvret motsvarar näringsmässigt. detta är vad jag har lärt mig via litteratur. du får gärna kolla ingredienserna i påsarna, jämföra med annat som du anser rimligt och överbevisa mig.

det är torkade bär och frön. de kostar för det första inte i närheten av 1600 kr/kg separat, ens om du köper från livsstils-ockrare a la renée voltaire.

för det andra: "superfoods" är en myt. vanliga grönsaker och nötter ger fullgod antioxidativ och antiinflammatorisk verkan samt essentiella mikronutrienter. havre, vitkål, ingefära och blåbär från skogen är inte mindre "super" än acai och cacao nibs. det är inget magiskt med exotiska svindyra produkter, och definitivt inte med ännu mer svindyra blandningar av sådana. det som kan vara utmärkande är koncentrationen av vissa näringsämnen, men prisvärt är det inte, och din kropp bryr sig inte om ifall ett pulver har rekordhög koncentration av nån vitamin eller polyfenol.

dina vanor kanske funkar för dig men de är inget att rekommendera. 

thl*kt N.: "superfoods" är en myt. vanliga grönsaker och nötter ger fullgod antioxidativ och antiinflammatorisk verkan samt essentiella mikronutrienter. havre, vitkål, ingefära och blåbär från skogen är inte mindre "super" än acai och cacao nibs. det är inget magiskt med exotiska svindyra produkter, och definitivt inte med ännu mer svindyra blandningar av sådana. det som kan vara utmärkande är koncentrationen av vissa näringsämnen, men prisvärt är det inte, och din kropp bryr sig inte om ifall ett pulver har rekordhög koncentration av nån vitamin eller polyfenol.
jag tror inte att superfoods är en myt, det finns särskilda produkter som har utmärkande ORAC-värde och näringstäthet. dock ingår en del av vad du kallar vanliga grönsaker och nötter i denna rang. men du kan inte generalisera så pass att säga att ALLA vanliga grönsaker och nötter är likvärdiga exotiska svindyra produkter. VISSA är det. cacao-nibs är förövrigt bland det mest antioxidant berikade som finns och det är ingen exotisk superdyr frukt utan är bitar av kakaobönor. det går inte att jämföra med en gurka. eller en tomat. eller isbergssallad.

men du föreslår mer varierad näringstät kost av sådant man kan hitta billigt i butik. jag tror att det är svårt att plötsligt börja äta stora mängder av ALLT detta för att man vill ha bättre hy. det är ingen quick fix. det kräver stor disciplin. vad jag däremot har märkt är en quick fix är denna snordyra blandning som funkat  bra för mig. och det kanske är just pga. den höga koncentrationen av vissa näringsämnen av de pulvriserade bären och frönen som det funkar i syftet att få bättre hy, kroppen kanske faktiskt bryr sig om de särskilt höga näringsvärdena i detta avseende.

thl*kt N.: dina vanor kanske funkar för dig men de är inget att rekommendera.
om det funkar för mig, varför är det inget att rekommendera? för att det är till en dyr kostnad? är inte människor kapabla att göra egna val huruvida de vill lägga pengar på något eller inte? jag tycker ditt råd att plötsligt börja äta mer och varierat av näringstäta ämnen är naivt. särskilt i det långa loppet. det är dock önskvärt.
Näringen som får din hy att stråla

Att skönhet kommer inifrån är inget nytt. Och det finns faktiskt näringsämnen som får dig att bli snyggare. Här har du listan över vitaminer och mineraler som får din hy att fullkomligt stråla.

1. B-vitaminer
Det finns ett flertal olika B-vitaminer varav många av dem är viktiga för en frisk och vacker hy. Vitamin B2 är involverad i många av hudens processer, däribland cellförnyelse, reparation och sårläkning. Ett klassiskt symptom för B2-brist är återkommande sprickor vid mungiporna. Vitamin B3 är också ett viktigt vitamin för huden då det ökar cirkulationen i huden och på så sätt förbättrar näringstillförseln. Även vitamin B5 återfinns i stor utsträckning i huden. Tillskott i högre doser har visat på god effekt för huden, särskilt vid akne. B-vitaminer säljs ofta som B-complex innehållandes flera olika B-vitaminer, många utav dem kan dock även köpas enskilt.

2. Zink
Undersökningar visar att zink är ett av de mineraler som svenskar lider störst brist på och huden är ett av de rikaste organen på zink. Det är otroligt viktigt för sårläkningen samt cellförnyelsen i huden. Många får även väldigt fina resultat vid behandling av akne och eksem med zink. Balansen mellan zink och koppar påverkar också vår hormonbalans som reglerar talgkörtlarnas produktion av fett i huden.

3. Kisel
Kisel är ett mineral som är stärkande för all typ av bindväv, däribland hår, hud och naglar. Mineralet är en av beståndsdelarna i kollagen som är en av de viktiga byggstenarna i huden. Med den kosthållning många har idag får vi inte i oss tillräckligt med kisel, exempelvis minskar kiselmängden i säd med hela 98 procent då den mals. Vid brist på kisel försämras hudens elasticitet, våra naglar blir sköra och vårt hår livlöst och bräckligt.

4. E-vitamin
E-vitamin är en mycket stark antioxidant som skyddar vår hud mot de fria radikaler som bland annat orsakar förtidigt åldrande i huden. Utöver det är E-vitamin suveränt att smörja utvärtes för att ärr, sår och brännskador ska läka både snabbare och bättre. Vetegroddsolja är exempelvis rikt på E-vitamin, men man kan även göra hål på en kapsel innehållande flytande E-vitamin och smörja på småsår, ärr eller finnar som behöver läka.

5. C-vitamin
C-vitamin är kanske det mest allmänt kända vitaminet av alla. Många förknippar det med förkylningar men C-vitamin är också viktigt för huden då det bland annat krävs för bildandet av hudens byggstenar kollagen.
C-vitamin fungerar även som en stark antioxidant som skyddar huden från solskador och för tidigt åldrande.

6. GLA-fettsyror
GLA (gammalinolensyra) har länge använts för att behandla olika hudbesvär däribland eksem, akne och torr hud. Fettsyrorna hjälper huden genom att binda fukt i huden samt bilda prostaglandiner som reglerar talgkörtlarnas produktion av fett i huden. GLA förekommer rikligt i främst jättenattljusolja och gurkörtsolja.

7. A-vitamin
A-vitamin används ofta vid behandling av akne. Det har en stärkande effekt på våra epitelceller och är därför av betydelse för såväl vår hud som våra slemhinnor. Då A-vitamin är ett fettlösligt vitamin ska det intas i rätt mängd. Ett säkert sätt att tillgodogöra sig A-vitamin är äta karotenoider, exempelvis betakaroten som i kroppen kan omvandlas till A-vitamin i mån av behov. A-vitaminsyra används även i hudkrämer för att behandla olika hudbesvär.

8. Betakaroten
Betakaroten är en viktig antioxidant, allra minst för huden. Betakaroten ingår i många solprodukter just för dess skyddande effekt mot solskador i huden, däribland soleksem och rödbränd hud. Tillskott bör tas cirka fyra veckor innan exponering i solen men ska inte förväxlas med det solskydd som solkrämer ger. Betakaroten främjar även hudens pigmentering vilket gör att huden får en djupare och bättre solbränna.

9. Biotin
Biotin, även känt som vitamin H, ingår i väldigt många produkter för hår, hud och naglar. Biotin reglerar omsättningen av B-vitaminer i kroppen vilka har en stor betydelse för frisk hud. Bristsymptom för biotinbrist är dels dermatit, vilket är en inflammation i huden som orsakar eksem och fjällande hud. Även håravfall är mycket vanligt.


källa: http://kurera.se/naringsamnen-for-frasch-hy/