Forumet - Matematik C

Matematik C

1096 0 19

Spana också in:

matte c va enda matten jag haft svårt för.

mycket ekvationer som man ska lära sig.

är främst derivata som kursen fokuserar på, i alla fall med den lärarn jag hade. Min lärare sa "om ni kan derivata så har ni klarat kursen".

Har glömt bort de mesta av den kursen nu (ett år senare), men antar att om jag skulle börja plugga högskola så är det bra att ha haft den. och om jag pluggar nå mer matte skulle man nog minnas en del på nytt.
vet inte riktigt.. har läxa framför mig just nu och det är ju rätt kul när man fattar och hänger med :s jag gillar vanligtvis inte matte men jag har lätt för det, så... kanske lite jobbig då det är mycket funktioner och saker att hålla reda på, men det är kul med derivata och undersöka funktioner för det är nytt och intressant ^^

eh ja
Läser matte C just nu. Vi har lärt oss mest om logaritmer och derivata. Nu håller vi på med naturliga logaritmer och den ädla konsten att kunna skissa en graf med hjälp av derivatans funktion.

Det är inte svårare än någon av de tidigare kurserna om du förstår huvudelementen. Jag har hört att många tycker att derivata är jättesvårt, men så farligt är det inte. Jag tycker till exempel logaritmerna att var klurigare att greppa.