Forumet - Matematik, hur?

Matematik, hur?

859 0 30
Jag, som går samhällsvetenskapliga programmet har väldigt svårt för att uppskatta matematik(aka "föraktar"), och nu när jag inser att jag ska genomlida matematik C så frågar jag er om ni möjligtvis har några tips för att kunna gilla matematik mer och på så sätt få högre betyg. Jag har tyvärr inga hobbies som direkt kan kopplas till matematik.

Och gärna råd om hur man tränar effektivast till prov.

Spana också in:

Om du föraktar matte är det nog tyvärr rätt kört, för då identifierar du dig ju bara med dåliga saker när du pluggar det.

Det är en annan sak om man känner sig dålig på matte men verkligen vill lära sig.

Vill man inte lära sig får man antingen försöka skrapa ihop den självdisciplin som behövs (vilket är nyttig träning, för tro nu inte att alla ämnen på högskolan/universitet är sådär jäääätteroliga) eller helt enkelt nöja sig med kassa betyg. Svårare än så är det inte.
Jag tror att jag har kommit på vad som kan göra matematik roligt (ska fungera även för de allra största matematik-hatarna)

En del personer som ogillat matematik, har helt plötsligt kommit en dag och sagt "matte är ju fan roligt ändå". Vad ligger det i? Ja, helt enkelt att de har fått en större förståelse för det. Antingen räknar man som en marionettdocka utan att förstå vad man håller på med, bara för att bli klar med kursen och fortfarande hatar matematik. Eller så försöker man faktiskt förstå detta underbara ämne, så att det blir roligt.
The Road Behind:

Varför ska du läsa Matte C om du inte vill? Det är ju inget kärnämne.


Jo matematik är ett kärnämne, och även det viktigast av dem alla.

De flesta som inte gillar matte gör det för att dom suger på det. Plugga mer helt enkelt. När man gett det lite tid och får flyt blir det roligare, och det blir lättare att lösa komplexa problem.
DeathOrGlory:

Bli jude -> räkna pengar


Jag är redan jude, men jag saknar judeguldet. [sad]

k1337oris:

Försök skaffa en hobby som har med matematik att göra?Programmering är ju ett exempel.


Turkeso:

ta en programeringskurs, programera hela matte c i din grafräknare så e allt fiksat


Jag har funderat på det, men av någon anledning så har jag inte satt planen i verket än,

The Road Behind:

Varför ska du läsa Matte C om du inte vill? Det är ju inget kärnämne.


Har hört att det är bra att ha i bagaget senare.

sylar:

Eller så försöker man faktiskt förstå detta underbara ämne, så att det blir roligt.


Infraröd:

Häng med på lektionerna och inse att matematik är något vackert som beskriver naturens alla förlopp.


Jag vet att det är ett väldigt vackert och användbart språk, men jag kan inte gilla det, för det är likväl tråkigt.

sylar:

Antingen räknar man som en marionettdocka utan att förstå vad man håller på med, bara för att bli klar med kursen och fortfarande hatar matematik.


Det är jag just nu.[n]
Homunculi:

Jag vet att det är ett väldigt vackert och användbart språk, men jag kan inte gilla det, för det är likväl tråkigt.


Det blir inte bättre av att du själv intalar dig att det är tråkigt. [rolleyes] Men man kanske måste ha någon slags förkärlek till det abstrakta, det komplicerade. Kanske måste man roas av språkliga finesser, rent allmänt...
Homunculi:

Nej, jag får inte bra resultat på proven ändå, jag tror att jag gör slarvfel och glömmer vissa delar.


Jag gjorde också slarvfel på proven i gymnasiet, sånt är svårt att gardera sig mot. En gång fick jag 0 p på en uppgift jag hade löst helt rätt pga att läraren inte kunde tyda vad jag hade skrivit. [blush]

Men om du gör så mycket slarvfel att du får markant sämre betyg, kan det kanske vara idé att träna upp hastigheten på uppgiftslösandet och dessutom alltid ha som vana att kolla igenom dina uppgifter när du löser dem. Mycket sånt som känns oviktigt, tex att det finns flera olika lösningar till en ekvation, är principiellt viktigt att alltid ta med.

Skriv ner en checklista vettja. Skriv också ner alla typer av slarvfel du gör när du löser tal i boken eller på gamla skrivningar, för att minnas dem.
Infraröd:

Men man kanske måste ha någon slags förkärlek till det abstrakta, det komplicerade.


Åh, jag gillar faktiskt abstrakta och komplicerade saker, men inte den matten som jag pysslar med nu.

Ökänd:

Skriv ner en checklista vettja. Skriv också ner alla typer av slarvfel du gör när du löser tal i boken eller på gamla skrivningar, för att minnas dem.


Tack. [y]