Forumet - Matematikhjälp, intresse?

Matematikhjälp, intresse?

383 0 26
Det spånas lite på att ha mattesupport på nätet (forum etc) från SU.
Motiveringen är att detta är ett utmärkt sätt att få nyfikna personer att få upp ögonen för matematik, och kanske till och med läsa kurser vid Stockholms Universitet.

I teorin låter allt bra (och jag skulle vara intresserad att ägna mig åt sådant), men jag föredrar att faktiskt kolla först om det finns intresse.

Vilket är själva frågan; finns det intresse för mattesupport/information på nätet?

Om så, är ungdomar.se ett bra forum/ett av de bättre för att nå ut till blivande högskolestuderande?

Spana också in:

Divinator:

Är inte SU ganska fail på att lära ut matematik?


Finns de som är bra, andra som är mindre pedagogiska, ehm. Men då kan man ju alltid fråga en doktorand, som inte blivit helt skadad och fortfarande vet att alla i ens omgivning inte vet vad en kärve med groddar betyder... (a sheaf of germs)

Divinator:

olk på flashback verkar tycka att det är dåliga lärare där


Ah, då bör man ju givetvis göra något åt det. Tyvärr är det svårt att få input från en klass under kursens gång...
Gifted:

Det spånas lite på att ha mattesupport på nätet (forum etc) från SU.


Här i Uppsala där jag bor får alla gymnasieelever (troligtvis även grundskoleelever men det har jag ingen koll på) möjlighet att få hjälp i matte över MSN helt kostnadsfritt. Alla som går på gymnasiet bjuds in att delta (troligtvis även grundskolan).

Min gissning är att detta även finns på andra platser runt om i landet och inte bara Uppsala.
Gifted:

Hm? Underligt. Vi har inte matte C, det är bara universitetsmatematik samt Basår (= matte D), så jag är väldigt nyfiken på vad det är för något du gått.


dom har en intensivkurs i matte innan nationella proven och tentor för gymnasieelever och t-basstudenter,jag tror nog själv att jag vet vart jag betala in 2000 spänn och vart jag va nånstans.Ta reda på fakta om din skola,dom hade kurs från A-C tror jag,och d va itne bara jag där.