Forumet - Matte E, eller att inte vara. [Det är en fråga].

Matte E, eller att inte vara. [Det är en fråga].

121 0 0
Hallå hallå!

TL;DR: Vilka utbildningar kräver Matte E - förutom Civilingenjör?

Nästa fredag är sista dagen att välja individuella kurser inför nästa årskurs för mig och alla andra ettor och tvåor. Själv går jag i tvåan på Natur och jag har just nu funderingar på om jag ska läsa Matte E eller inte. Läser jag inte matte E, kommer jag inte ha behörighet att läsa speciellt många eller ens några civilingenjörsutbildningar, så vida jag inte kompletterar, men det renderar ju i en mycket lägre chans att bli intagen.

Å andra sidan är matematik det ämne jag har klart svårast för. Medans jag har fått eller ligger på MVG i nästan alla kurser, så släpar matten efter ett betygssteg. I hela min betyghistoria har jag legat någonstans på VG-breddgraden i matte. Då tänker jag såklart; Ska jag verkligen ägna min utbildning på något som innehåller så mycket matematik som en civilingenjörutbildning? Det känns som att kasta bort mina andra talanger på något jag måste slita otroligt mycket för att kanske inte ens nå upp till.

Så nej, civilingenjör blir det nog inte. Däremot kanske det finns andra, mer passande utbildningar för mig, som ändå kräver Matte E. Jag har försökt att hitta på diverse utbildningssidor, men ärligt talat känns det som sidor gjorda av vuxna som inte riktigt förstått det här med användarvänlighet som folk i yngre år [jag] så väl behöver.

Min fråga är alltså om ni själva vet andra "kluster" av utbildningar (liknande "civilingenjörklustret") som kräver matte E - alltså avancerade (långa) utbildningar. Ni får gärna berätta varför matte E annars är en sån bra kurs, om ni så tycker. T.ex. i jämförelse med Psykologi och Filosofi A, Rättskunskap. Och dessutom! Får ni gärna tipsa om det finns en bra civilingenjörutbildning som har mindre starkt fokus på matten. Det är väl lite motsägelsefullt, men ändå.

På sätt och vis blir valet av Matte E [eller inte] ett stort val i livet, då det gör valmöjligheterna mindre (eftersom komplettering är så avlägset osv....).

Tack

//SELKATH

Tråden har inga svar… än.