Forumet - Matteprov C nationella

Matteprov C nationella

819 0 59
På apelsinträden skrev jag att formeln var 4n. På den andra uppgiften, där de frågade i vilken figur det fanns dubbelt så många mangoträd skrev jag dock en helt onödig ekvation... insåg jag nu. MVG-kvalitet på det, jajamensan.

På pizzorna skrev jag att man skulle köpa den stora, eftersom den var 44% större. Kan dock ha varit helt fel. Hur skrev du själv/hur gick det? [smile]
Ah, skönt! [smile] Jag har varit lite smånervös, för min mattelärare gjorde såg helt chockad ut när han kollade igenom mitt prov. Och jag har MVG sen tidigare, så jag tror inte att det var för att det var extra bra eller något... Men antagligen var det p.g.a. den där DUMMA ekvationen [mad]

Spana också in:

eighty:

På pizzorna skrev jag att man skulle köpa den stora, eftersom den var 44% större. Kan dock ha varit helt fel. Hur skrev du själv/hur gick det?


StoraHimlen:

jaa det stämmer det där ;).


Wanko:

Det där me pizzan e rätt


Säkra? [shake] Jag fick det till att man fick mest pizza för pengarna om man köpte den lilla pizzan då den var billigare per kvadratcentimeter.
patrik472:

Kan inte någon snäll person som kommer ihåg uppgiften göra en uträkning? Någon snäll person kan även svara på minn citering av eighty.


Okej såhär var den ( känner mig jättenördig som kommer ihåg men jag har rätt bra minne): Två personer ska köpa pizza, de stora pizzornas radie är 20% längre än de små pizzornas. Men de stora pizzorna kostar också 25% mer. VIlken pizza ska man köpa för att få "mest pizza för pengarna"?

Något mattegeni som kan uttala sig med säkerhet?