Forumet - Maud Olofsson (C) avgår

Maud Olofsson (C) avgår

1431 0 26
Maud Olofsson meddelande idag hon efter 10 års tid som partiledare inte tänker ställa upp på ett nyval och kommer inom ett tag avgå som partiledare för centerpartiet. Nu ska andra förmågor leda partiet menar hon.

För alla insatta så vet man att centern stampar på samma fläck och har tidigare hamnat under riksdagssträcket i opinionsundersökningar. Vilka förändringar är det som Centern behöver göra för att hanka sig kvar?

Och, vem kan tänkas bli Centerns nye partiledare. Centern är inte alls namnkunnigt. På rak arm är det Andreas Carlgren, Annie johansson, Fredrik Federley och läckerbiten Hannah Wagenius. Den sistnämnda är dock en aning ung för partiledarrollen. Vem kan det tänkas bli?

http:​//www.sydsvenskan.se/sverige/article1498183/Maud-Olofsson-avgar.html

Hennes avskedstal går att finna på ​PI

Maud Olofsson avgår

Centerpartiets partiledare Maud Olofsson avgår.

Under våren har det spekulerats kring Maud Olofssons eventuella avgång. Nu berättar Maud Olofsson att hon kommer att ställa sin plats som partiledare till förfogande på partistämman i Åre i september.

Jag tänker inte ställa upp för omval vid stämman i år. Det är ett beslut som jag själv har fattat, tillsammans med min man Rolf. Efter valet kände jag tydligt att det var min sista valrörelse, säger Maud Olofsson på en presskonferens.

Det har hänt fantastiskt mycket under de här tio åren som partiledare. Mycket utmaningar, debatter och frågeställningar. Jag började ju med ett rejält förnyelsearbete i mitt eget parti.

Spana också in:

Jag tycker att det är ypperligt bra att hon avgår och anser att hon borde ha gjort det tidigare. Minns att det kom fram att hon tar betalt för 3 arbeten och däremed tjänade mer än vad Reinfeldt gjorde. Och det berättade hon på världens mest nonchalanta vis.

När reporten frågade henne om det verkligen var rimligt att tjäna så mycket pengar så ställde hon motfrågan om det verkligen var rimligt att hon skulle ha 3 arbeten. Dessa 3 arbeten hade hon ju dock valt själv.. Oförtjänade pengar till en riktigt dryg människa, kort sagt [shake]

Så; jag tror att ett nytt ansikte även är bra för C. Det blir svårt att hitta någon med drygare attityd än självaste Maud.
För mig, som för många andra, känns Centerpartiet både anonymt och färglöst och så har jag alltid ställt mig till det. Partiets profil har visserligen blivit lite mer högerorienterad på senare år men jag uppfattar ändå varken den eller några andra sidor av partiet annorlunda mot tidigare. Jag tror på Fredrick Federley som efterträdare i partiledarrollen.
Jag tycker hon är opålitlig så jag är glad att hon avgår.

Hon har varit rymdminister (Nu är Björklund det för att det ingår i utbildningsutskottet?), näringsminister och partiledare. Samt vice stadsminister... [tard]

Centern har blivit mer moderat än gröna som de varit förr, har ingen person jag tror är en bra efterträdare åt henne. Hoppas inte på Federley i alla fall faktiskt.

Jag blir inte förvånad om Ohly avgår snart han med :)
Verkligen på tiden. Hon förstör för Centern.
Hon kan inte uttrycka sina åsikter klart, kan inte debattera och är bara allmänt jobbig att lyssna på.
Hoppas på Annie Johansson eller Johan Linander som efterträdare. Hanna Wagenius hade ju inte heller varit helt fel, men som sagt, inte särskilt troligt eftersom hon just blivit ordförande för CUF.
Som många andra så anser jag maud olofsson vara en mycket enerverande och inkompetent partiledare. Centerpartiet har stått och stampat med henne under flera år och kommer förmodligen inte att växa framöver heller. Partiet är uddlöst och man har svårt att profilera sig. Vad vill egentligen Centerpartiet? När hörde vi Maud senast snacka om kärnkraftverken? en fråga som centern traditionellt fört.

Andreas Carlgren är naturligtvis den mest kunniga och rutinerade politikern, men han vill nog likt Margot Wallström(S) inte ta ansvaret och axla partiet, han skulle heller inte medföra en förnying av Centern. Så det står egentligen mellan två kandidater. Annie Johansson & Fredrik Federley där den förstnämnda av uppenbara själ är favoriten.
Miljötalibanen:

Andreas Carlgren


Han är ju dock rätt värdelös, samma med Eskil.

Jag vill tacka Maud, det var på hennes initiativ alliansen bildades i Högfors år 2004. Hon kanske är enerverande och har svårt att nå fram till många, men hennes ambitioner med näringslivet är det då inget fel på. Men förhoppningsvis kliver hon också ner som näringsminister och ger någon med fler idéer möjligheten.