Forumet - Medicin

Medicin

1875 0 31

Spana också in:

Sertralin - funkar sådär, hjälper lite mot nedstämdheten men jag har fortfarande ångest. Inte fått någon riktig panikångestattack sedan jag började ta dem dock.

Atarax - Måste ta massor för att det ska kännas någon skillnad, har bytt ut dem mot theralen.

Theralen - Funkar bra, tar dem för att slippa ångest när jag ska sova och slippa vakna på nätterna. Tar dock insomningstabletter också för att kunna somna.

Valerina, tre olika sorter (naturläkemedel) - Funkar lite om man tar massor, eller ja, man blir trött.
mediakatt:

Stesolid funkar sådär, ibland


Samma här. Men oerhört mesig med tanke på hur den framställs.
Tillägg: Framställs som i talas om, inte som i tillverkas

followthelights:

theralen hjälpte inte på mig :(


Jag vet inte hur du vill ha det, men när jag har ångest vill jag sova, och jag somnar sjukt bra med theralen.
Åt Zoloft när jag var yngre. Starka och uppiggande grejer. [smile]
Alltså jag var ju väldigt deprimerad då och behövde något uppiggande, min läkare gav mig friheten att välja medicin, då många personer i min familj redan är läkare. Jag tittade lite extra på olika typer av mediciner och fann Zoloft mest verksam och passande för mig.

Medicinen bedövar smärtan. Du känner dig glad och tillfredställd. Du skrattar, livet känns bra. Du kan skratta åt något som du tycker är roligt i timmar typ. Jag har aldrig haft problem med att sova tidigare men Zoloft är en såpass uppiggande medicin att du ibland inte kan ta dig ro till det. Det sprätter i benen på dig och man känner sig inte trött helt enkelt. Jag kunde ibland vakna 5 på morgonen och vara hur pigg som helst, och inte kunna somna om, hur jag än gjorde. En annan biverkning var att du inte riktigt kan känna känslor. Ibland ville jag gråta, men jag kunde inte. Ibland kan man känna en panikattack komma, men den kommer inte. Känslan är väldigt jobbig och frustrerande, ibland vill man utlösa den och få utlopp för den, men det gick inte.

Jag åt bara Zoloft ett tag. Är ingen förespråkare av mediciner. Jag behövde en medicin för att jag var så himla nere, jag fann ingen annan tröst. Jag slutade efter bara 2 månader och har sedan dess aldrig varit deprimerad. Jo, deppig är man ibland men inte i samma marginaler som jag var då.

Om jag totalt tappar livsglädjen igen som jag gjorde då är Zoloft bra, som den enda utvägen. Den hjälper, och ger dig tillbaka hoppet och livsglädjen. Men ta den inte i onödan. Tänk på sömnen och frusturationen över att inte få ge utlopp för sina känslor.
batterseabardot:

Samma här. Men oerhört mesig med tanke på hur den framställs. Tillägg: Framställs som i talas om, inte som i tillverkas


Jo, mina läkare var väldigt skeptiska till att ge mig det från början, i och med att jag var minderårig och risken för beroende. Dock så är ju eventuella abstinensbesvär inget att leka med, är väl kanske mest därför benso i allmänhet framställs som så farligt.
Flummig:

Du kan skratta åt något som du tycker är roligt i timmar typ. Jag har aldrig haft problem med att sova tidigare men Zoloft är en såpass uppiggande medicin att du ibland inte kan ta dig ro till det. Det sprätter i benen på dig och man känner sig inte trött helt enkelt.


Jag äter Sertralin som är samma sak som Zoloft. Om du bara åt dem i två månader så hade du inte ens uppnått någon slags effekt eftersom det tar 4-8 veckor innan man kan se någon effekt på just den SSRI-medicinen. Att du blev fuckad var antagligen placebo eller underliga biverkningar som skulle försvunnit senare ändå.

Sobril är farligt för mig eftersom jag har väldigt lätt för att bruka saker fel och bli beroende av dem. Har hänt flertalet gånger att jag tagit 10-15 tabletter istället för ordinerade 1-2. Nu har jag inga hemma även om jag kan hämta ut på apoteket när jag vill.
uppenbar:

Om du bara åt dem i två månader så hade du inte ens uppnått någon slags effekt eftersom det tar 4-8 veckor innan man kan se någon effekt på just den SSRI-medicinen. Att du blev fuckad var antagligen placebo eller underliga biverkningar som skulle försvunnit senare ändå.


Det var ett tag sedan, och jag jag åt dem under en ganska kort period.Svar ja!
Det var nog under 2-4 månader jag åt dem. Men jag märkte effekt, det gjorde jag. En månad brukar de säga innan de verkar. Så haka inte upp dig på tidsperioden, det var bara en gissningsperiod som jag skrev ned, med marginaler. [smile]