Forumet - Medicinskt cannabis

Medicinskt cannabis

3840 0 25
Varför vill folk att man ska legalisera "medicinsk" cannabis men ingen annan drog? Tycker att alla droger ska vara lagliga för individen själv ska bara ha sig själv att skylla om man väljer att börja knarka. Om man får skaffa medicinskt cannabis så vill jag ha medicinsk kokain.

Den här tråden är taggad med taggen "Plusmoderering" vilket innebär att vi kommer att moderera hårdare i syfte att skapa trevliga trådar med givande diskussioner och debatter. Utöver våra allmänna regler innebär detta följande, Tagg för trådar där ni vill ha extra moderering


Senast ändrad 28 Mar 2015, 12:39 av Zymba

Spana också in:


MarcusKing: Varför vill folk att man ska legalisera "medicinsk" cannabis men ingen annan drog? Tycker att alla droger ska vara lagliga för individen själv ska bara ha sig själv att skylla om man väljer att börja knarka. Om man får skaffa medicinskt cannabis så vill jag ha medicinsk kokain.
Håller med. Men det blir svårt att legalisera allt på en gång. Vi måste ta ett steg i taget pga motståndare och sådär.  

MarcusKing: Varför vill folk att man ska legalisera "medicinsk" cannabis men ingen annan drog? Tycker att alla droger ska vara lagliga för individen själv ska bara ha sig själv att skylla om man väljer att börja knarka. Om man får skaffa medicinskt cannabis så vill jag ha medicinsk kokain.
För att folk är åsiktskameleonter och när fler och fler röster höjs om att just medicinsk cannabis borde legaliseras så ploppar följande tanke upp i Herr eller Fru Svennebanans huvud: "tänk om det inte vore bra ändå att cancersjuka kunde använda cannabis?". Sen saknar de tankeförmågan att inse att vad var och en stoppar i sin kropp är dennes ensak och därför bör allt legaliseras.

Jagvillboienhatt: Sen saknar de tankeförmågan att inse att vad var och en stoppar i sin kropp är dennes ensak och därför bör allt legaliseras.
Nej. Vi lever i ett gemensamt samhälle där alla betalar för allas vård. Jag vill inte betala för någon annans vård om den personen medvetet vill förstöra sin hälsa! Vill den personen däremot flytta ut till skogen och helt försörja sig själv, då får den väl göra vad fan den vill med sin kropp.

Razor: Nej. Vi lever i ett gemensamt samhälle där alla betalar för allas vård. Jag vill inte betala för någon annans vård om den personen medvetet vill förstöra sin hälsa! Vill den personen däremot flytta ut till skogen och helt försörja sig själv, då får den väl göra vad fan den vill med sin kropp.
I Portugal där alla droger är tillåtna för privat bruk läggs det inte mer skattepengar på vård än här i Sverige. Att släppa lös droger innebär inte automagiskt att alla blir knarkare, utan snarare att de som väl hamnar i missbruk tenderar att söka vård tidigare och hinner få hjälp i tid. 

Jagvillboienhatt: I Portugal där alla droger är tillåtna för privat bruk läggs det inte mer skattepengar på vård än här i Sverige. Att släppa lös droger innebär inte automagiskt att alla blir knarkare, utan snarare att de som väl hamnar i missbruk tenderar att söka vård tidigare och hinner få hjälp i tid.
Du får gärna posta en källa på allt detta du skriver om jag ska kunna granska det och ta det på allvar. Människan är allmänt en odisciplinerad varelse, kolla t ex på problemen med missbruk av receptfria smärtstillande medel som har ökat nu när de finns tillgängliga överallt.
Antar att många vill legalisera cannabis just för att det är en sån mild drog om man jämför med tex alkohol.
Tyngre droger är/kan vara farliga så de är väl drf folk ej vill att dem ska legalsieras.
Sj tkr jag att man ska få ta vad fan man vill utan att straffas för det.
MarcusKing: Varför vill folk att man ska legalisera "medicinsk" cannabis men ingen annan drog?


Jagvillboienhatt: http://xn--lkarstudent-l8a.se/jamforelser.html
Där har du lite grafer som använder OECD's statistik som datakälla. I Portugal är de offentliga utgifterna för sjukvården lägre om man ser till andel av BNP, men ungefär lika när man slår ihop utgifterna (privata och offentlig).
Det är för svårt att göra en bedömning av så allmän fakta. När blev droger legaliserade i Portugal? Vad jag ser har Portugals kostnad för sjukvård stadigt ökat.

S1.jpg
Förmodligen därför att få drogers brukande är så ideologiserat och fetischerat som det är med cannabis, sedan är det förstås sinnessjukt att man från myndigheternas håll berövar människor något som kan hjälpa till att lindra de otrevliga effekterna av cellgiftsbehandling men jag tror inte det spelar så stor roll tyvärr.