Forumet - Medicinskt cannabis

Medicinskt cannabis

4797 0 25

Jagvillboienhatt: 2001 vill jag minnas.
Okej, läs gärna detta blogginlägg som förklarar det hela med Portugal mer ingående. För att det ska lyckas behövs enorm ökning i vårdsatsning d.v.s. vårdkostnader.

Källa: https://pedagogkonsult.wordpress.com/2014/01/22/vard-i-stallet-for-straff-exemplet-portugal/
"När Portugal framhållits som föredöme har de som vill genomföra liknande åtgärder i sitt hemland talat om avkriminalisering men inte alltid berättat att man samtidigt utökade budgeten för vård från 25 miljoner till 75 miljoner 2010. En av de som var med och utformade politiken, João Goulão, säger:

”– De goda resultaten, menar João Goulão, beror på hela paketet med utökad vård och prevention. Det finns inget orsakssamband mellan avkriminalisering och minskade problem
.”"

Razor: "När Portugal framhållits som föredöme har de som vill genomföra liknande åtgärder i sitt hemland talat om avkriminalisering men inte alltid berättat att man samtidigt utökade budgeten för vård från 25 miljoner till 75 miljoner 2010. En av de som var med och utformade politiken, João Goulão, säger:

”– De goda resultaten, menar João Goulão, beror på hela paketet med utökad vård och prevention. Det finns inget orsakssamband mellan avkriminalisering och minskade problem.”"
Har läst den, det är inte så konstigt att det kräver lite extra resurser framförallt i början. Jag är dock fullt övertygad om att det i längden ger positiv effekt, minskad stigmatisering för att folk vågar söka vår tidigare/över huvud taget och antalet dödsfall kan hållas ner (vilket i min mening är det viktigaste). 

Spana också in:


Razor: Fast nu var det faktor 3 från 25 milj till 75 milj så det är snarare mycket extra resurser. Jag hoppas att det ger positiv effekt i längden men jag vill helst ha mer vetenskaplig forskning bakom det hela.
Problemet blir ju när de som beställer forskningen, dvs. våra kära politiker, är militanta drogmotståndare och gör beställningen med syfte att visa de negativa effekterna. Vi skulle egentligen behöva någon oberoende instans som skötte sådant utan några politiska motiv.