Forumet - Mejeritråden

Mejeritråden

2314 0 193
Lounge fact:

drack mjölk idag den smakade skumt trots att den går ut om två dagar, den smakade typ kylskåp aaaa.. hatar arlas förpackningar som står öppet hela tiden, varför är det bara arla som har så? ska bara köpa gefleortens hädanefter mm


Jobbigt med saker som luktar från något annat i kylen. Men inte bara Arlas ;) Dock håller man på att avveckla de förpackningarna.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


btw, fika sen föreläsning och efter det ostmässa

Spana också in:

Min fråga gäller standardisering utav färgkodning på mejeriproduktsförpackningar (främst då mjölk). Finns några gällande bestämmelser eller rekommendationer från t.ex. ISO eller någon liknande organisation gällande dessa? När jag flyttade till Luleå så blev jag oerhört förvirrad då deras mellanmjölk är röd, medan den "vanliga" mjölken är grön. Där jag kommer ifrån (och resten av landet, så vitt jag förstår) är det tvärtom.

Alejandro Fuentes Bergström hade inte gillat denna avsaknad av struktur.
Åtta:

Luleå


trams:

skåne är standardmjölken orange, mellanmjölken blå och lättmjölken röd. så det har nog helt med mejeriets preferenser att göra.


Ni är dumma i huvudet där uppe och nere.[tard]


Btw, så väntade jag bara på en sådan här tråd från dig :D
Druckit massa mjölk.
Åtta:

Ahh! Denna förvirring! Varför kan inte människor förstå vikten utav standardisering?


jag håller helt med dig. efter revolutionen ska vi återinföra hemmets forskningsinstitut. ALLT SKA VARA STANDARDISERAT! [mad]

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


passaro:

Ni är dumma i huvudet där uppe och nere.


det är nog du som är dum om du har ett huvud "där nere". [tard]
framtidstron:

Fan vad cp ni är, det går ju helt emot färgskalan. orange - blå - röd? :( De kunde ju åtminstone ta orange - röd - blå.


äh, vi är i alla fall inte dumma nog att ha förpackningar som inte går att stänga. [cool] (att förpackningen är en skånsk uppfinning är irrelevant)
Åtta:

När jag flyttade till Luleå så blev jag oerhört förvirrad då deras mellanmjölk är röd, medan den "vanliga" mjölken är grön. Där jag kommer ifrån (och resten av landet, så vitt jag förstår) är det tvärtom.


Det finns ingen standard vad jag vet. Uppväxt med Arlas system och när jag var liten och drack milko hos farmor så blev det fel i systemet. Dock har de även andra färger i Danmark med, och även inte samma fetthalter och namn.
passaro:

Btw, så väntade jag bara på en sådan här tråd från dig :D
Druckit massa mjölk.


Haha den passade bra nu.[smile][love]

Hmpf90:

Det är sant men Arla ändrade sina förpackningar till skruvkork för någon månad sen! [crazy]
Efterblivet? Javisst! ^^


MM de gjorde dem, haft de lite tidigare med men de stora produkterna ska gå över nu. Dock har man haft flikar ett tag på vissa paket.


Tänk om folket skulle veta att de inte är lika miljövänligt med korkar dock.[party]
Ont: Har precis varit på föreläsning och ostmässa med "mormor-mad" (mormors-mat). Är lite smådragen efter en 5 öl sådär som ingår här i Danmark. Tog lite bilder, men de dröjer innan jag kan lägga upp då kabeln är i Sverige. Men testade massa olika ostar. Rätt mätt nu.


Läs mer i bloggen sen.


Just det, Morgan är här nu.