Forumet - memory leak

memory leak

857 0 35
varenda gång jag använder min jamvox så går ram minnes användningen upp hela tiden och efter ungefär en halvtimme till 45 minuter så måste jag trycka på reset knappen för att det inte finns tillräckligt med minne för att kunna göra någonting.

jag kör windows 7 64 bitars
har 2 gb ram
intel celeron dual core 1.6

någon som har en halvbra lösning på vad jag kan göra?

www.jamvox-online.com

Spana också in:

Ahlin:

4GB RAM är minimum för 64-bitars win7, skulle du köra 32-bitars hade det inte vart några problem, alltså måste du köpa mer minne!


minimum är 2 gb har läst system kraven.

varför är det samma fel i 32 bitars då? och varför kommer inte minnet tillbaka när jag stänger av programmet?

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


programmet kräver 1 gb ram
borderline:

minimum är 2 gb har läst system kraven.


Jag kanske har fel i alla fall, men kolla detta:
ht​tp://windows.microsoft.com/sv-SE/windows7/products/features/64-bit-support
Ett litet utdrag från den sidan:

"En 64-bitarsdator kan hantera en större mängd information än en 32-bitarsdator. Eftersom den kan använda mer RAM-minne – 4 GB och uppåt – kan en 64-bitarsdator minska svarstiden när du kör flera program samtidigt."
Ahlin:

En 64-bitarsdator kan hantera en större mängd information än en 32-bitarsdator. Eftersom den kan använda mer RAM-minne – 4 GB och uppåt – kan en 64-bitarsdator minska svarstiden när du kör flera program samtidigt."


enda skillnaden på 32 och 64 bit är att det klarar av mer än 3 gb minne och arbetar snabbare. en 32 bitars klarar inte mer än 3 gb minne medans 64 bitars klarar upp till 16. men det är inget krav på mer än 2 gb ram för att operativsystemet ska kunna fungera på rätt sätt.
borderline:

enda skillnaden på 32 och 64 bit är att det klarar av mer än 3 gb minne och arbetar snabbare. en 32 bitars klarar inte mer än 3 gb minne medans 64 bitars klarar upp till 16. men det är inget krav på mer än 2 gb ram för att operativsystemet ska kunna fungera på rätt sätt.


En 32-bitars maskin kan adressera upp till 4GB, dock allokeras en del av adresserna för andra enheter, men generellt sätt kan du iaf ha 3,5GB

En 64-bitars maskin kan klara mycket mycket mer än 16GB. De begränssningar du sett ligger troligen hos de moderkort du kikat på.Ahlin:

4GB RAM är minimum för 64-bitars win7, skulle du köra 32-bitars hade det inte vart några problem, alltså måste du köpa mer minne!


Kraven är inte högre för ett 64-bitars operativsystem, så det tror jag är helt irrellevant. Att uppenbarligen är något fel i hur minnet hanteras och det löses nog inte genom att man skaffar mer minne som kan hanteras fel.
aristoteles:

En 64-bitars maskin kan klara mycket mycket mer än 16GB. De begränssningar du sett ligger troligen hos de moderkort du kikat på.


64-bitar kan rent teoretiskt ackommodera 2^64 byte, eller 16 exabyte. Dock finns artificiella begränsningar på nästan alla processorer idag. Många använder en 48-bitars adressrymd, vilket begränsar det hela till 2^48 byte, eller 256 terrabyte. Dock är det som du säger att moderkorten idag sätter betydligt mycket lägre spärrar än så.
Ahlin:

ett 64-bitars operativsystem borde väl generellt sett behöva mer minne än ett 32-bitars eftersom att själva adresseringen görs utav större tal?


Ja och nej. Jag är inte så väldigt insatt, men även om du med ett 64-bitars operativsystem kan adressera större tal så innebär inte det att du måste göra det. Dock kan du i praktiken se en ökad användning av internminne, eftersom du för att köra program kompilerade för 32-bitar kan behöva ladda bibliotek för både 64 och 32-bitar.
Ahlin:

Rätta mig ifall jag har fel nu, men ett 64-bitars operativsystem borde väl generellt sett behöva mer minne än ett 32-bitars eftersom att själva adresseringen görs utav större tal?


Rent generellt ska det inte öka minnesanvändningen markant. Men precis som Åtta säger så kan man i vissa fall stå där med dubbla uååsättningar bibliotek så det är ingen omöjlighet att minnesanvändningen ökar lite.

Men att kraven skulle höjas med 2GB är rent löjligt, jag tror att effekten knappt är märkbar.
borderline:

har ingen aning har inte kört linux tillräckligt mycket för att veta hur man provar därför frågar jag några som jag hoppas vet


Öppna en terminal (i Ubuntu 10.04 så kan du öppna den via Applications -> Accessories -> Gnome Terminal (eller liknande. Jag sitter inte vid en Linux-dator för tillfället)). Om sedan programmet är installerat på ett någorlunda vettigt sätt så bör det bara vara att skriva programmets namn och trycka enter för att köra det. Om inte så måste du navigera till programmets katalog (använd cd <målmapp> för att förflytta dig) och köra binären såhär: ./binärfil

Men om du inte har något ljud ALLS så är det nog inte det programmet som det är fel på, utan någonting annat. Prova att klicka på ljudindikatorn till höger i den övre panelen, och välj där "sound preferences". Väl inne i den menyn kan du kolla tabben "hardware" (eller liknande) och se om ditt ljudkort känns igen.