Forumet - Men vad håller alla på med?

Men vad håller alla på med?

848 1 4
vill skriva en sak här, har funkat att få hjälp och lite inspiration av er andra.

Backstory 
Under min uppväxt där jag bor och runt mina vänner så har jag blivit kallad pappa för några anledningar. 
Har ej haft en pappa figur i mitt liv. 
Jag har alltid varit mognast runt min omgivning. Alltid löst mina problem bra. Men under min uppväxt så har mina vännner och andra kallat mig pappa. När de har problem eller något de inte vet som ska lösas kommer man typ till mig för råd eller hjälp om situationen. Men nu förtiden med jobb och plugg så har jag mindre energi för att hjälpa med andras problem. Jag vet ej hur jag ska säga till mina vänner när de kommer med något problem eller om de behöver råd. Undrar hur jag kan berätta till dem att jag inte kan eller har tid för att hjälpa utan att låta som en DickHead. Har någon lite tips? Eller ska jag säga som de är att jag inte har tid för ert problem då jag har ingen energi kvar från skolan och jobbet ? 
Ja säg att du inte orkar och som det är, märker du innan de kommer med råd så är de ju också en fördel för dig. Du kanske gillar vara med dem vid andra tillfällen och hur mycket. Men det är i den stunden som räknas. Jag orkar inte vara med många människor och har nyligen träffat en så jag undrar "kommer hon fråga om vi ska träffas utanför?" "Nej de kommer jag inte orka än.." men då berättar jag de då så hon inte också tror jag är jättesocial. 

När jag träffar min ena kompis har vi de alltid öppet eftersom vi vet att dagen innan kan måendet förändras. Sen finns de som blir sura av att man ställer in sådär. Du kommer nog på de hur de ska fungera för dig, att de kallar dig pappa kanske de inte kommer kunna ta bort helt om det blivit en vana. Samtidigt får de förstå om du inte gillar de positivt, vilket du inte gör. En del människor har sina favorit ord som de använder jämt, jag stör mig jätte mycket på vissa ord som upprepas. Skadeglädje

Spana också in: