Forumet - Mening med livet?

Mening med livet?

1617 0 31

Spana också in:


Draug:
Att sträva efter något i blindo kanske är en del av livet i sig, önsketänkandet kan må hända driva oss mot "en bättre värld" men en lycklig tillvaro återfinns bara i våra egna sinnen. I själva verket en illusion vi själva skapar för att orka uthärda livet.
fattar förmodligen inte alls va du säger. jag tkr livet e bäst dom ggrna man e glad vill tänka det är meningen med det. ja, klart man får hitta lycka sj??? 

reben: fattar förmodligen inte alls va du säger. jag tkr livet e bäst dom ggrna man e glad vill tänka det är meningen med det. ja, klart man får hitta lycka sj???
Kanske e lite väl kryptisk här på kvällskanten, och aftonens drickande gör sig väl påmind. Livets små ljusglimtar e kanske det vi lever för, men är det tillräckligt för att driva vårt biologiska maskineri vidare. E vi bara kuggar i samhällets hjul, spelar vår egna lycka egentligen någon roll?  söka mål som inte finns, intalar vi oss vad själva vad målet med vår fria vilja igentligen är eller är vi låsta till en värld av förutbestämda insikter.


reben: knappast så att någon föds glad alla föds vrak
Vi föds alla skrikande till denna värld, vissa säger att det är förutbestämt att vi själva har valt de motgångar vi kmr att möta i denna värld. Själv vet jag inte riktigt hur jag ska ställa mig till saken i fråga, vet endast att söker vi inte frivilligt efter lycka kmr vi inte heller att finna någon, men även om vi söker är det inga garantier för att lycka kmr att finnas. Gillar din syn på saken, för min egen syn på det hela är splittrad och för det mesta oförståelig.