Forumet - Meningslöshet

Meningslöshet

644 0 29
Är det någon som också känner att allt egentligen är helt menings och värdelöst? (-.-")

Ibland när jag sitter och gör någonting... pluggar eller vad som helst, så kan jag plötsligt tänka att det jag gör egentligen är helt meningslöst och slöseri med tid. O_O
Jag kan då samtidigt inte komma på något att göra som är bättre eller mer värt att göra. Till exempel om vi tar det här med o plugga som jag skrev nyss:

Plugget ger mig bra betyg --> som ger mig en bra utbildning -->
i sin tur ger mig ett bra jobb --> som ger mig pengar --> (hoppar över bilda familj för jag ändå inte träffar någon och kmr inte att göra de för jag är värdelös ;_; --> sen tar jag pension och dör.

Hur meningslöst och löjligt låter inte det på en skala? Fast vad ska man annars göra?

Spana också in:

Keikun:

Är det någon som också känner att allt egentligen är helt menings och värdelöst?


Japp. Egentligen borde man bara ge upp.. Fast man vet ju aldrig vad som väntar på andra sidan, det kanske är ännu värre. Det är nog enda anledningen till att jag fortfarande är vid liv. Feghet.
Välkommen till den andra sidan [smile] Nu är det dags för dig att lära dig skillnaden mellan mening och värde.

Ja, världen saknar mening. Om man inte tror på någon gud, det vill säga. Men att tro på en gud skulle ju bara vara dumt.

Nej, världen saknar inte värde (såvida du inte har bestämt dig för att den saknar värde, men det är en annan story). Allt du gör spelar roll. Du skapar din egen värld, din egen framtid, och (om du vill) din egen mening med ditt liv.

Problemet i ditt resonemang (med plugg osv) är att du väljer pengar som din mening med livet, och ser din utbildning som ett verktyg för att tjäna pengar. Om du istället tänker att du vill utbilda dig för att hjälpa andra, utbilda dig för att fördriva tid, eller bara för att kunna täcka dina utgifter, så blir världen genast enklare.

Våga vägra vara en robot. Ha lite kul. Och kom ihåg att dina vänner är viktigare än din familj.
Mawns:

Nej, världen saknar inte värde (såvida du inte har bestämt dig för att den saknar värde, men det är en annan story). Allt du gör spelar roll. Du skapar din egen värld, din egen framtid, och (om du vill) din egen mening med ditt liv.


Det där gav mening åt min dag iaf...
Mawns, det var det bästa svaret på ett inlägg jag läst på länge [cheers]

När jag tappade tron på Gud och insåg att världen isåfall inte hade någon förutsatt mening började jag tänka i Mawns banor, konstigt nog har det givit mig en stor tröst i livet.

Mawns:

Allt du gör spelar roll. Du skapar din egen värld, din egen framtid, och (om du vill) din egen mening med ditt liv.


[bigcheers]
konstruktioner:

Jag är helt övertygad om att allt vi gör är meningslöst. Det finns ingen mening och inget värde i någonting.


Mening och värde för vem? Det du gör har ett värde för dig själv, dina handlingar är meningsfulla för dig. Och om du gör "de rätta" handlingarna blir det plötsligt meningsfullt och värda för andra.
Bara för att man inte ror på en högre makt behöver inte det betyda att man inte tror på sig själv. Jag är övertygad om att det jag gör har en mening och värde, både för mig och för mina medmänniskor/kommande generationer.
Templar:

Mening och värde för vem? Det du gör har ett värde för dig själv, dina handlingar är meningsfulla för dig. Och om du gör "de rätta" handlingarna blir det plötsligt meningsfullt och värda för andra.


Vad jag menar är; Det jag gör nu är meningslöst för mig. Typ - gå i skolan. Helt totalt meningslös handling för mig. Vill inte vara där, har aldrig velat. Tolv år i skolan, så fullkomligt bortslösade.

Sedan gör jag ju saker som har mening. Typ det jag skrev.
konstruktioner:

Det jag gör nu är meningslöst för mig. Typ - gå i skolan. Helt totalt meningslös handling för mig. Vill inte vara där, har aldrig velat. Tolv år i skolan, så fullkomligt bortslösade.


Saker kan ha mening utan att man själv vet om det. Jag är ganska säker att när du väl träffar en som helt saknar utbildning och därför inte kan läsa/skriva/räkna. Vet skillnaden mellan Asien och Australien och som inte kan bemästra sitt egna modersmål. Då kommer du förstå vilken mening dina 12 år har haft. Och när du ska börja söka jobb kommer det bli än mer uppenbart.
Utbildning är meningsfult! [cheers]
Keikun:

Hur meningslöst och löjligt låter inte det på en skala? Fast vad ska man annars göra?


Det verkar som att du iallafall har någon föreställning om något som är meningsfullt, annars skulle du nog inte säga att saker och ting var meningslösa. Hade vi aldrig nånsin sett ljus (och inte haft några ögon) skulle vi inte ha upptäckt att nåt var mörkt.

Så vad är meningsfullt i dina ögon?

Mawns:

Om du istället tänker att du vill utbilda dig för att hjälpa andra, utbilda dig för att fördriva tid, eller bara för att kunna täcka dina utgifter, så blir världen genast enklare.


Bra svar.
Keikun:

Är det någon som också känner att allt egentligen är helt menings och värdelöst? (-.-")

Ibland när jag sitter och gör någonting... pluggar eller vad som helst, så kan jag plötsligt tänka att det jag gör egentligen är helt meningslöst och slöseri med tid.


Jag känner ungefär likadant. Just nu känner jag inte för någonting. Jag vet att jag borde göra en massa saker men orkar inte, vill inte, förstår inte varför. Och jag är så fruktansvärt bra på att skjuta upp saker. Jag vet att jag borde ha gjort massor för länge sen, men istället för att ta tag i det och få det gjort konstaterar jag bara att nej nu har jag ännu mer efter mej och gör ingenting åt det. Varför skulle jag?

Allt känns ganska tomt och ingenting betyder nåt. Jag vill bara lägga mej ner och försvinna.

Varför ska man göra nånting? För när allt kommer omkring är det ju ingen annan än jag som bryr sej om vad jag gör idag. Om man ändå lyckas hitta något att leva för och något att göra, vad spelar det för roll sen? När du är borta och glömd för länge sen, vem kommer nånsin att tänka att ja, men hon var ju duktig ändå som orkade ta sej igenom skolan, hittade ett jobb och levde länge?
Det spelar ingen roll.
gaffel:

När du är borta och glömd för länge sen, vem kommer nånsin att tänka att ja, men hon var ju duktig ändå som orkade ta sej igenom skolan, hittade ett jobb och levde länge?
Det spelar ingen roll.


All what really matters is the legacy we leave behind, echoes in the giant hall of history. Before it to are concealed by the tide of time. (jag är inge bra på poesi, klaga inte [blush])

Vad jag menar är, allt du har idag. Allt det som alla svenskar har, lyckliga eller olyckliga, finns tack vare att våra förfäder orkade sig igenom sina liv och kunde bygga upp det samhälle Sverige är idag. Du kommer också dra ditt strå till stacken, och din insatts kommer (med undantag ifall du gör något... destruktivt) att vara lika betydelsefult som vad alla andra gör. Så liv dig liv inte bara för din egen skull, utan för dina medmänniskor och de kommande generationen. [y]
Templar:

Du kommer också dra ditt strå till stacken, och din insatts kommer (med undantag ifall du gör något... destruktivt) att vara lika betydelsefult som vad alla andra gör. Så liv dig liv inte bara för din egen skull, utan för dina medmänniskor och de kommande generationen.


Det är ju det jag menar, det finns massor med människor som har gjort jättemycket och det är klart att vore det inte för dem skulle inte vi ha något alls. Det är bara det att det känns inte riktigt som att jag är en av dem. Det jag gör betyder inte så mycket för någon annan, och dessutom när jag inte känner någon mening med det, hur ska då andra kunna tycka att det är något bra jag gör? Nej, det finns många bra människor och det är bra för annars hade det blivit kaos, men vad jag än gör idag spelar inte det någon roll för andra imorgon.
gaffel:

Det jag gör betyder inte så mycket för någon annan, och dessutom när jag inte känner någon mening med det, hur ska då andra kunna tycka att det är något bra jag gör?


Det är inte sant, ett strå kan tyckas vara obetydlig för en stor stack. Men drar man bort tillräckligt många blir stacken instabil och riskerar ras. Och vad jag vill säga med den liknelsen är...
Du är en del av samhället, du är precis lika viktig som alla de andra. Du kommer att få ett jobb, betala in skatt som kommer att förse samhället med mer kapital för att fungera. Ensam kan du tyckas vara en i mängden men individualiserar man alla i samhället är ni precis lika viktiga för dess funktion.

Och för att inte vara så byråkratisk, allt du gör betyder något får andra i din omgivning. Du är viktig för dina vänner, din familj, alla stackars personer som inte har något bättre att göra än skriva på ungdomar.se. För dem/oss är du inte meningslös.
Du kommer (med all sannolikhet) att skaffa familj, det om något kommer ha en enorm mening, för dig, den familjen och många andra. Och även om det är i framtiden är allt du gör nu fram tills dess meningsfullt för det påverkar hur din familj kommer att bli.


gaffel:

Nej, det finns många bra människor och det är bra för annars hade det blivit kaos, men vad jag än gör idag spelar inte det någon roll för andra imorgon.


Allt du gör lämnar avtryck i världen, och har därför oundvikligen en påverkan på andra [wink]