Forumet - Meningslöst förhållande?

Meningslöst förhållande?

1623 0 32
Det känns så meningslöst att vara tillsammans med någon. Alla gör ju slut till höger och vänster, oavsett hur länge de varit tillsammans.

Hur ska jag tänka/göra för att inte dränka förhållandet i massa negativa tankar? Det där med att tänka positivt funkar inte så bra.

Spana också in:

Förhållanden tar slut, och det är ganska sannolikt att man kommer göra slut med sin partner förr eller senare. Men jag tycker nog att det är värt det. Nu har jag ju iofs aldrig varit med om ett uppbrott, så jag kan inte uttala mig om hur ont det gör, men jag tror ändå att det är värt det.
Man är ju kär, man tycker om varandra, man får ta vara på det så länge det varar.

Bättre att älska och förlora, än att aldrig älska alls. Som man säger. [smile]

Dessutom, om man vill vara lite överdrivet optimistisk, så finns det ju ganska många som håller ihop hela livet (även om det väl är fler som inte gör det). Några månader efter att jag träffat min pojkvän så tyckte jag att jag oavbrutet hörde om folk som träffats när de var 17-20 år och som nu är runt 50 och fortfarande är gifta.
Tyckte verkligen jag hörde om sådant HELA TIDEN i säkert en månad. Och det ger en ju lite hopp.

Dessutom, du utgör ju själv hälften av förhållandet, så det är ju inget som du inte själv har någon kontroll över.
Om både du och din pojkvän ger er fan på att kämpa och har inställningen att det kommer komma tuffa perioder men att ni ska klara er igenom dem så finns det hopp om det. [smile]
XMinGrönaLampaÄrDödX:

essutom, du utgör ju själv hälften av förhållandet, så det är ju inget som du inte själv har någon kontroll över.


Du har så sant, allt du säger. Jag ska verkligen försöka.
Men grejen är väl det att jag inte vet egentligen hur ett längre förhållande "bör" vara. Hur ofta man ska ses, hur själva relationen utvecklas efter ett tag. För det har ju gått några månader nu och det är klart att den där nykär-känslan försvinner lite. Jag är rädd att någon av oss tappar känslorna för den andre. Och hur vet man om dom verkligen har försvunnit eller inte när det gått en tid?
Emiie:

Men grejen är väl det att jag inte vet egentligen hur ett längre förhållande "bör" vara. Hur ofta man ska ses, hur själva relationen utvecklas efter ett tag.


Det är ju upp till var och en. Något som funkar bra för någon annan funkar kanske inte alls för dig, så du kan ju inte gå efter vad andra säger, utan bara efter vad du själv tycker och känner.

Emiie:

Och hur vet man om dom verkligen har försvunnit eller inte när det gått en tid?


Jag vet inte riktigt, det känner man väl antar jag. Om man inte längre vill vara med personen i fråga, och inte känner ett behov av den så kanske man inte längre är kär.
Jag vet inte, det får du helt enkelt lista ut själv.