Forumet - Mensen försvunnen!?

Mensen försvunnen!?

1134 1 9
Hej! Min mens är helt borta! Jag fick min mens första gången sommaren 2013. Då var den regelbunden hela sommaren men till hösten försvann den och kom tillbaka i februari i år! då hade jag den dock i typ tre veckor men sedan dess har jag ingen mens längre. Vad ska jag göra!? Ska jag vara orolig?!

Spana också in:

Jag har inte haft mens sen nyår 2012, och det var ganska jobbigt att inte veta vad det berodde på. Det kan ju ha många olika orsaker liksom. Jag tror att det för dig handlar om att den är oregelbunden. Om man tränar mycket, är underviktig och har lite subkutant fett kan den också försvinna och sekundär amenorré. Har man inte haft mens på sex månader ska man undersöka det.
Dem första två åren brukar mensen skifta från regelbunden och oregelbunden. Din cykel kan också ha blivit längre. Alltså de är mer dagar mellan varje mens. Min mens är fortfarande skit konstig. Har haft den sen 2012 och är fortfarande inte regelbunden. Den kommer när den kommer. Men oftast får folk en förvarning 14 dagar innan mens genom äglossningen. Vissa märker det inte men ibland kan det komma en liten blödning då. Jag pratade med en ungdoms mottagning, dem visste allt mellan himmel och jord så fråga dem. Om mensen fortsätter vara oregelbunden så kan du Pröva att köpa p-piller för att stabilisera mensen.