Forumet - mensskydd borde vara gratis

mensskydd borde vara gratis

4091 1 131
alla livmoder bärare har mens och det är inget man väljer. därför tycker jag att mensskydd borde vara gratis och alla med mens borde få ett antal varje månad. är väldigt onödiga pengar man lägger på det och i framtiden när jag tar hand om min egen ekonomi vill jag inte behöva slösa pengar på mens som jag inte ens vill ha, vad tycker ni?
Ja, jag...

soffia: håller med
...enbart på grund av den anledningen att staten borde kunna få fram ett lågprisalternativ som bara kostade några ören per styck jämfört med de som idag finns på marknaden som vinsterna i mångmiljardklassen går till aktieägarna.

Såg föresten en idrottsutövande tjej för några dagar sedan i SVT i ett sportprogram och hon skippade mensskyddet och bara lät blodet rinna ohämmat utmed benen. Kanske inte så vi vill se våra svenska kvinnor på gator, i butikerna, på restaurangerna och på arbetsplatser - med mensblodet rinnandes utmed låren.  Tumme ned

Spana också in:

Nu kanske jag bara är en "privileged male" men gratis mens skydd låter lika hållbart som att ta bort alla bilar och enbart använda bussar. Jag förstår att det är jobbigt att spendera pengar på skit man inte vill, men mens skydd är inte obligatoriskt.

Socialt så är det förväntat att du bör använda det om du kan, men man behöver inte följa sociala normer.

ett biligare alternativ/budget alternativ låter bra, men det är inte direkt nödvändigt då man vill ha "kvalité" på vårdsprodukter samt att marknaden inte visar en efterfrågan på ett biligare alternativ så vit jag vet.

Du har två val, gilla lägget eller skit I det.
Jo det låter ju bra, men isåfall tycker jag att preventivmedel också ska vara gratis

Problemet är ju hur vi ska finansiera detta? Var ska vi få pengarna ifrån? Det skulle bli ganska dyrt... Vad ska vi skära ned på? Skola? Äldervården? Sjukhusen?.... Eller ska vi bara höja skatterna änu mer?
nej? köp en menskopp för någon hundring som håller i 10 år om den sköts rätt. det är typ gratis. 

det är väl en sak om dessa skydd krävs av något medicinsk skäl, men i övrigt förstår inte varför någon överhuvudtaget väljer att vara en del av tampong-/bindindustrin. 

sinnessjuk uns: nej? köp en menskopp för någon hundring som håller i 10 år om den sköts rätt. det är typ gratis. 

det är väl en sak om dessa skydd krävs av något medicinsk skäl, men i övrigt förstår inte varför någon överhuvudtaget väljer att vara en del av tampong-/bindindustrin. 
Vad är det för fel av att vara en del av tampong/bindindustrin?
Självklart att det skulle vara underbart att inte behöva betala för sina mensskydd men jag tror det inte kommer vara en kostnad som staten inte kommer att ha råd att införa. Precis som att "alla behöver mat, mat ska vara gratis!" Ja det tycker jag men tror inte det kommer att funka i praktiken tyvärr. Kanske att man delar ut gratis menskoppar då det är en mer "engångskostnad" men just tamponger och bindor och dela ut det gratis tror jag blir alldeles för dyrt. 

lok501 :  Jag förstår att det är jobbigt att spendera pengar på skit man inte vill, men mens skydd är inte obligatoriskt.
Vadå mensskydd är inte obligatoriskt? Om man inte har något som stoppar blodet från att rinna ut överallt är som att man skulle kissa på sig långsamt under en väldigt lång tid (ca 3 dagar) så jo. Det är nästintill obligatoriskt. Tror ingen normal mänska faktiskt väljer att inte bära mensskydd (som har råd med det). 

H.ODST:
Vad är det för fel av att vara en del av tampong/bindindustrin?
fel att vara del av all onödig konsumtion till den utsträckningen. det säger väl sig självt att något du använder minst en gång dagligen under 5 ggr/månad i uppåt 40 år har negativ påverkan, främst på miljön men finns säkert fler baksidor. föreställ dig produktionen, transporter, allt som slängs? fick mycket info om detta, googla.

Annalyser:
Ickefittbärare tjänar mer pengar. Mensskydd handlar om basal sexuell hälsa. Borde särskilt distribueras till de som lever i fattigdom globalt.

ska kvinnor som är rika inte få mensskydd då? och fattiga män, ska de få sitt extra kaloribehov tillgodosett av staten? tycker allt det här låter som otroligt krångliga varianter av att ge fattiga pengar dvs vanlig utjämningspolitik.

som del av nödpaket till folk i fattigdom är det väl mer motiverbart, annan grej. de får förmodligen även gratis mat och övriga hygienartiklar vilket jag förutsätter att ni inte anser att staten behöver distribuera i sverige.