Forumet - Mer än dubbelt så stort förtroende för Reinfeldt som för Sahlin

Mer än dubbelt så stort förtroende för Reinfeldt som för Sahlin

196 0 13
I dag presenterade Sifo resultatet från sin senaste undersökning när det gäller det förtroende vi har för våra partiledare. Undersökningen som genomfördes mellan den 5 - 11 februari visar en jordskredsseger för Fredrik Reinfeldt när det gäller förtroende, det är nämligen som så att mer än dubbelt så många svenskar har förtroende för honom som för Mona Sahlin.

Mer än varannan svensk, 55 procent, känner störst förtroende för Fredrik Reinfeldt som statsminister. Knappt hälften, 27 procent, har störst förtroende för Socialdemokraternas ledare Mona Sahlin.

Av de tillfrågade är 17 procent tveksamma eller vet inte.

I november 2008, när samma fråga ställdes, hade statsminister Fredrik Reinfeldt samma förtroendesiffra, 55 procent, medan förtroendet för Mona Sahlin uppgick till 33 procent. Då var 12 procent tveksamma eller visste ej.

Fredrik Reinfeldts övertag har på tre månader ökat från 22 till 28 procentenheter och har inte varit högre sedan Sifo började genomföra undersökningen i augusti 2007.

Av undersökningen framgår också att mer än var femte vänsterväljare, 23 procent, känner störst förtroende för Fredrik Reinfeldt som statsminister. Två procent av de borgerliga väljarna känner störst förtroende för Sahlin.

Källa:
​Dubbelt så stort förtroende för Reinfeldt

Så vilka är era åsikter?

Spana också in:

Anklever:

hoppas verkligen inte hon får mer makt 2010


Tyvärr kommer svenska folket att inte förstå bättre än att rösta Socialdemokraterna till regeringsmakten. Sahlin kommer att köra Sverige ekonomiskt och moraliskt käpprätt i botten.
Ohly kommer att genomföra reformer som stärker rättigheter till brottslingar och parasiter. Wetterstrand stoppar all utbyggnad av kärnkraften och höjer bensinpriset till 18 kr/litern.

Det är verkligen en ljus framtid vi gå tillmötes. [cry]