Forumet - Mer rasister ute på stan

Mer rasister ute på stan

804 0 139
jag kom precis hem från en kompis o åkte förbi gullmarsplan.

när jag går av tåget vid gullmarsplan stöter jag på 3 rasister.

den välkända känslan i magen som känns som ett varmt smärtsamt piskrapp gör sig påmind. och jag går till andra sidan av perrången för att slippa möta dessa personer.

jag känner igen dessa och såg dom ute för ett tag sedan på tunnelbanan. lucky me att jag inte stötte på dom för jag är verkligen livrädd för dom o det hade givit förödande konsekvenser för mig :/ (läs misshandel).

men har rasismen ökat på senaste tiden lr? SD går fram o jag som inte sett en rasist på 2-3år har nu de senaste månaderna sett 2-3 st + några som hamnat på kvalplats.

Spana också in:

HelylleHerman:

frågan är dock vad som bör göras, för att gå runt och ropa "var inte så jävla insnöade, intoleranta, hatiska, fördomsfulla praktarslen", för det leder ändå bara till att de blir mer hatiska.


ja, just rasism är jag jätte svag mot.

att veta att någon vill slå sönder mig pga min hudfärg får mig att...

hur som helst så det jag gör är att jag pluggar. rasismen existerar knappt i välbärgade områden. alltså inte ultrarika som är isolerade. utan övre medelklass typ.

jag har alltid bott hos den övre medelklassen.. men som det ser ut nu kommer jag att tvingas att flytta till den undre... kommer jag att bli uppäten då? (paranoid, javisst)

så det viktigaste för mig är att plugga. jag vet inte hur jag ska få en rasist att förstå att jag inte vill den illa och att det antagligen inte är mig han/hon är arg på egentligen..
retstickan:

att veta att någon vill slå sönder mig pga min hudfärg får mig att...


den typen av rasism är ganska liten.
folk som springer runt och slår ner folk för deras hudfärg är ett ganska litet antal. dessutom så skulle det folket lika gärna slå ner mig som dig, eftersom jag inte delar deras åsikter.

det handlar inte om hudfärg, det handlar bara om att slåss nån gång ibland.
daisy:

Du sa att du kommer flytta till underklassen, menar du till en förort?


nej, bor i en redan. men förorter är uppdelat som du kanske vet om..

men bryr mig inte om underklass lr överklass. bara jag kan få leva vidare med mitt liv. o har upplevt det mer möjligt där folk omrking mig är mer vänligt inställda.