Forumet - Mer respekt för männens kunskap än för kvinnornas?

Mer respekt för männens kunskap än för kvinnornas?

71 0 14
Själv har jag kommit på mig själv med att ha mer respekt för mäns kunskap än kvinnors. Alltså jag tar en man seriösare. Detta är inget jag vill. Men jag tog mig en funderare och kom fram till att det faktiskt är så för mig [y] Likaså har jag även mer respekt för någon i kostym än för någon med t.ex. dreads.

Observera att det handlar om respekt för någons kunskap. Inte respekt för personen som människa. Alltså det känns lika hemskt att bete sig ohyfsat mot en man som en kvinna.

Berätta gärna också om det är något speciellt som avgör hur mycket respekt du har för en person. Om det varierar; vad tror du det beror på?

Spana också in:

NEMO:

Mer respekt för män (Du röstade på detta alternativ)


Tyvärr. Självklart gillar man ju att se sig själv som en god feminist som värderar folk lika oberoende av kön, men jag är uppvuxen i ett samhälle där mannen räknas som den logiskt tänkande individen medan kvinnan är irrationell och och impulsiv. De här könsrollerna finns tyvärr i mitt omedvetna även om jag inte vill det, vilket gör att kvinnor ofta måste hävda sig mer för att få samma respekt som mannen. Man känner sig förjävla dålig när man kommer på sig själv med att tänka så.

Jag tror nog att jag blivit bättre de senaste 2-3 åren på att inte tänka så, men helt kvitt det tror jag aldrig att man kommer bli, särskilt inte så länge samhället uppmuntrar dessa könsroller.
NEMO:

Själv har jag kommit på mig själv med att ha mer respekt för mäns kunskap än kvinnors. Alltså jag tar en man seriösare. Detta är inget jag vill. Men jag tog mig en funderare och kom fram till att det faktiskt är så för mig Likaså har jag även mer respekt för någon i kostym än för någon med t.ex.


Varför tror du att män i kina opererar sig för att få djupare röster?
för att djupa röset, ja det mesta maskulina inger respekt hos andra människor.
God Konsument:

De här könsrollerna finns tyvärr i mitt omedvetna även om jag inte vill det, vilket gör att kvinnor ofta måste hävda sig mer för att få samma respekt som mannen. Man känner sig förjävla dålig när man kommer på sig själv med att tänka så.


Skulle kunnat sagt d sj