Forumet - Mer rutin=Bättre liv?

Mer rutin=Bättre liv?

388 0 18
Hej!

Jag vet inte hur det är för er, men visst är det så att ju mer rutiner man har desto piggare och lyckligare känner man sig? Jag har varit arbetslös i snart 8 månader men skall snart för första gången iår få ett jobb som börjar om två veckor. Det är något som jag ser framemot.

Under dessa åtta månader så har jag aldrig haft ork eller lust att göra något, jag är bara 21-år så jag är trotsallt bara ung.

Innan det så pluggade jag och kände lycka, gymnasie tiden var jättebra för mig och jag älskade mina sommarjobb. Man steg upp kl 6 och kom hem efter 16 00 och det var då man såg framemot sin fritid då man kom hem.

Under dessa åtta månaderna så har jag inte heller haft lust att göra något, att hänga med kompisarna var inte som samma sak som förut och det här med festandet var astråkigt. Fick inte liksom den där kicken att orka med en hel kväll utan for hem oftast själv efter 2 på natten för att må piss dagen efter.

Så vad tror ni? Det här jobbet kan åtminstone göra om min livsstil.
För övrigt så brukar jag tänka mycket negativt på min fritid och vad jag skall göra härnäst, jag har däremot fick sömnrutinen så att jag stiger upp runt 7-8 och lägger mig 22-23 på kvällarna.

Jag brukar oroa en hel del också, alltså vad jag kommer att göra om några år och så vidare och därmed så känner man sig lite nedstämd.

Spana också in:

Ja, man måste iallafall ha 'grundrutiner'
typ, skolan / jobb - så att man kommer upp på morgonen
och någon slags träning på kvällen.
Iallafall på vardagarna, så vill ja ha det ganska styrt.
Medans helgerna är till för att slappa sönder.

Blir typ deprimerad under länge lov, sommar och julen, för att jag är för ledig. Skulle aldirg klara att vara arbetslös..!
Grejen är också att jag känner igen det där med att desto mindre man gör, desto jobbigare blir det att typ gå ut. Skillnaden blir väll för stor..?
Jag behöver mycket rutiner för att känna mig bra.
Och du kommer att må så mycket bättre när du väl satt igång med ditt nya jobb och verkligen känner hur dyrbart och värdefullt tiden då du är ledig är.

Dessutom kommer du njuta mer utav allt som du gör på din fritid och tom längta tills du får vara ledig en längre period.
Precis så som det ska vara.
shabbe:

ag vet inte hur det är för er, men visst är det så att ju mer rutiner man har desto piggare och lyckligare känner man sig? Jag har varit arbetslös i snart 8 månader men skall snart för första gången iår få ett jobb som börjar om två veckor.


Jag är i precis samma situation. 21 år, utan gymnasieutbildning och har i nuläget inte många möjligheter. Varit arbetslös ett jävla tag och varit ute och druckit mig full varenda helg.

Jag är inte deprimerad, men ibland kan man känna sig instängd. Sedan att ständigt behöva stå till svars för att man är arbetslös och när man framförallt inte har någon utbildning så har man absolut ingen rätt att vara det, anser dom flesta. Sedan är det som så att redan på dagis/förskola så lär vi oss att arbeta är bra och att man skall lyda. Om inte hela samhället hade varit så jävla "jobb-baserat" så hade vi inte känt den där oändliga pressen på att behöva göra något hela jävla tiden. Min stora önskan är att jag skall hitta ett jobb jag trivs med, men vill inte att det jobbet skall ta över mitt liv som det gjort för många jag känner.

Men jag tror att man blir lyckligare av att jobba hur som helst [smile] vi behöver alla känna oss samhällsnyttiga och framförallt så behöver vi pengar.

Leijonsparf:

osv. men för att vara saklig så jo, rutiner är bra. fast det bör ju inte gå till överdrift.


Jag behöver rutiner. Inte överdrivet mycket. Och så är det ju skönt att bryta dom ibland. Just nu har jag noll rutin i mitt liv, enda skulle väl vara träningen, men den slås ur spel ibland av skador/sjukdom.

Rutinen i skolan är ju ett skämt. Så jävla mycket eget arbete att man är ledig en vecka 3-4 dar ibland i sträck. Och all rutin fuckas upp. Och har man inte rutinen att gå upp varje morgon blir det så att jag inte alltid pallar gå och upp och så blir det en ond cirkel. Blir lätt att jag bara ligger hemma och slappar, vilket är skönt ibland men man mår fan inte bra av för mycket.

Hoppas jag får rutin när jag börjar jobba sen bara. Värsta var när jag jobbade och började 7 ena dan och 13 den andra. Var som en zombie under dom veckorna.

Min skönaste rutin var nog när jag alltid tvingade mitt ex att laga bra mat med mig varje gång vi hängde, vilket var rätt ofta. Istället för keff ungkarlsmat haha (: