Forumet - #MeToo - för män eller för kvinnor?

#MeToo - för män eller för kvinnor?

507 1 3
Sexuella trakasserier och våld hör man oftast om när det handlar om kvinnan. Det är just i regel kvinnan som oftast är i fokus. Frågan är varför? Jag säger inte att det är fel men det är väldigt enkelriktat.

Hur ofta hör vi om det faktum att kvinnor tenderar att skada mäns känslor, genom exempelvis verbala kränkningar? Aldrig. Eller att kvinnor vanligtvis kastar saker på män. Eller att det anses ''kul'' när en kvinna sparkar en man i skrevet. Det räknas som humor bland många. Till och med brukar många tycka att män ska ''tåla lite'' vilket gör det mer okej om en kvinna utsätter en man för fysiskt eller psykiskt våld än om det är tvärtom.

Det finns gränser för alla. För många män tar det stopp och de överreagerar och det leder i värsta fall att kvinnor utsätts för kränkande behandling som exempelvis misshandel. Frågan är då vad som utlöser såna utbrott?

Detsamma är när det gäller sexuella trakasserier. Vi stirrar bara på en enda punkt hela tiden. Det är alltid kvinnan som ligger i strålkastarljuset. Vi har idag kvinnor som är på nattklubbar fulla, gör sexuella inviter (jag har varit med om det flera gånger det har alla killar som befinner sig på krogar därför att kvinnor ÄR där för att ragga precis som män) och många klär sig, beter sig utmanande, och är stupfulla samtidigt som de gör inviter som INTE kan misstolkas. Ändå är det mannen som får hela skulden för sexuellt ofredande. 

Ingen talar om kvinnor. Därför att ingen vågar. Det är precis som att diskutera invandringspolitik.. OM du ifrågasätter blir du STÄMPLAD och uthängd i MEDIA. Dessutom finns det biologiska skillnader mellan män och kvinnor. FAKTA. Det gör att vi beter oss olika i olika situationer.

Hela vår syn på kvinnor och sexuella ofredande idag är inget mer än en urgammal soppa... och det beror också på att kvinnor är bättre och använder mer tekniker för att trycka ner. Inte ens en UNS av politiker vågar tala om invandringen och alla våldtäkter heller.

Så, vad är er syn på saken? Visst, kritiserar INTE MeToo-kampanjen. Den är SUPERBRA. Men det är viktigt med nyanser. Idag sväljer folk allt med hull och hår och undrar varför saker och ting går bakut.

Som ung kille på ett jobb får du ständigt höra hur gullig du är för något du gör av kvinnor. Om det var andra hållet skulle kvinnor och median vara förbannade och anklaga mannen för sexuella trakasserier. 

Är det förresten bara jag som märkt att tjejer väldigt ofta hänger mot killar med deras bröst? 

#MeToo och sexualbrott i allmänhet gäller båda könen. Inte bara kvinnor som är offer. 

Om någon tror att kvinnor inte kan våldta eller utföra sexualbrott är man en hjärntvättat sexist. 
Hmm undra varför kvinnor? Vi bara blir våltagna, talas om som objekt, kan inte gå på stan säker och måste alltid klä sig anständig för man vill ju inte ge fel signaler. Visst killar har det ofta tufft och personligen skulle jag aldrig kunna säga att jag hatar män, älskar män hahah. Men kvinnor har varit förtryckta och mindre värda i alla tider, män har alltid haft mer makt och bestämt över kvinnor, tycker väl ändå det är dags för förändring.