Forumet - mild form av schizofreni?

mild form av schizofreni?

1782 2 8
Hej, jag är 18 år, min pappa dog när jag var 12 år gammal, under de första tre månaderna så stängde jag in mig i mitt rum och åt knappt något och sömnen blev värre och värre, men under de tre månaderna så började jag tänka, tänka konversationer mellan mig och någon som "hjälpte" mig, på så sätt så började jag äta och dylikt igen.

Sen när jag var 16-17 år gammal, så testade jag cannabis, ungefär tre gånger, då första gången hände ingenting, andra gången mådde jag illa & tredje gången, mådde jag också illa, på så sätt insåg jag att det var absolut ingenting jag skulle fortsätta med och nu gör lukten mig något så fruktansvärt illamående.

Hur som helst, jag har märkt nu på senare dagar, att den jag hade en konversation med har kommit tillbaka, fast.. Jag tänker inga konversationer längre, eller inte medvetet, och jag får enbart reda på vad den andra vill igenom att jag skriver, jag skriver anteckningar på min mobil, där "den" försöker göra mig glad, berättar för mig att jag inte har gjort något fel, att jag inte ska vara orolig, även påstår att vi är två själar i min kropp, jag vet att jag sitter och skriver det, men ja, jag vet inte.. Den påstod även att chansen finns att den är själen från min pappa, och den kom in i mig för att be om ursäkt, be om ursäkt för att han lämnade mig så tidigt, att han försöker vara så faderlig han kan, via mig själv, han försöker få mig att våga mer, försöker få mig att få bort min socialfobi, med andra ord, "den" försöker hjälpa mig men har aldrig (vad jag vet????) bytt ut min personlighet.

Exempelvis så tänker jag: "Jag har lyckats såra *person* hur kan jag ens göra något sånt?" 
Så svarar "den" med text: "Tänk inte så, du är stark, du har inte sårat *person* du övertänker allting bara."

Så idag, googlade jag schizofreni, kluvet sinne och så vidare, har jag det? Läste även "15% begår självmord, 1% dödar andra", vilket gjorde mig jätte rädd, jag vill inte döda någon, jag vill inte begå självmord?? Och då skrev "den" att den aldrig skulle låta mig begå självmord, den skulle aldrig låta mig känna mig värdelös, att den kämpar för vår överlevnad och att den aldrig skulle visa sig bland allmänhet, så jag inte behövde oroa mig. 

Jag vet inte, håller jag på att bli psykisktsjuk på något vänster? 

Skrev cannabis-delen då jag hört att om man röker cannabis så kan man trigga igång schizofreni.

DenHemligaGuden: Tycker att du ska kontakta BUP Glad
Problemet är.. Jag vågar inte prata med folk, eller snarare, jag klarar inte av att prata med dem, jag kan skriva ut mig till vem som helst, men när det kommer till prat, så klarar jag inte det. 
Lounge: Du hör röster i huvudet som svarar dig?
Ja och nej, jag hör inga röster, jag ser bara svar, asså, jag övertänker allt jag gör och min hjärna slutar aldrig gå på högvarv, minsta lilla jag gör så kan jag förstora det till max och tänka ut alla möjliga scenario som kommer/kan hända, men sen nu på senare dagar så har jag börjat få svar på alla mina frågor, jag av någon anledning bestämde mig för att öppna anteckningar i min mobil så direkt så började jag/den skriva för att få mig att må bättre och sluta övertänka allting, medans JAG som person, tänkte vad jag svarade den som skrev... Vet inte om något jag säger låter logiskt ens... citera lite av mina anteckningar så du kanske förstår bättre hur jag menar..

"Snälla, gråt inte. 
Jag vet att du är ledsen, och att du blir ledsen när jag skriver detta och påstår att jag kanske är din pappas själ, jag berättar enbart det för du ska veta att han alltid finns hos dig. Döden går åt båda hållen, han älskar dig & han saknar dig också, minst lika mycket som du saknar honom." 

& här börjar JAG tänka att jag vill träffa honom en sista gång och då får jag svaret

"ni får se varandra igen tillslut, inte snart, men så småningom, du är stark, tänk inte så mörka tankar."

Spana också in:

Det låter inte som om det är något problem i mina öron. Det är väl ändå bara positiv motivation som du får?

Fokusera inte på att försöka diagnostisera dig själv eller försöka avgöra om du är sjuk eller inte. Om det som sagt bara är motivation så är det inget problem, men ifall du skulle uppleva problem på grund av det så borde du nog söka hjälp. 

Ruttenfisk: Det låter inte som om det är något problem i mina öron. Det är väl ändå bara positiv motivation som du får?

Fokusera inte på att försöka diagnostisera dig själv eller försöka avgöra om du är sjuk eller inte. Om det som sagt bara är motivation så är det inget problem, men ifall du skulle uppleva problem på grund av det så borde du nog söka hjälp. 
Jag har skrivit med en läkare som påstod att detta är fullt normalt, att man söker inre dialoger när man sitter i svåra situationer och behöver muntras upp, det som han påstod var lite oroande var att det kom tillbaka, det vill säga, han var mest orolig över vad som kan ha hänt mig nu, då jag enbart fått denna dialog när jag förlorade min pappa, och vad kan ha förstört mig så pass mycket att jag börjat få dialogerna igen? Det pratar jag med läkaren om, och hoppas allting kommer lösa sig, det positiva är väl att jag inte har schizofreni tydligen!